Kopierede/fra hoften

Kendt TV 2 journalist spredte Zenia Stampes fake news – sammen med 3100 andre naive personer.

“IKKE ÉT ENESTE SKYDEVÅBEN ER BESLAGLT! PÅ TRE ÅRS GRÆNSEKONTROL”. Disse 10 ord skrev Zenia Stampe på sin Facebookside i begyndelsen af 2019.

Zenia Stampes udsagn er det rene løgn og kan bedst kategoriseres som fake news. For dansk politi har beslaglagt skydevåben fra udlændinge ved den danske grænse.

Flere tusinde mennesker delte Zenia Stampes løgn på Facebook. Blandt dem var flere kendte journalister samt folk fra den kulturelle og politiske elite. Her kan du læse, hvem de naive personer er, der faldt for Zenia Stampes fake news om grænsekontrollen i Danmark.

Her ses Zenia Stampes opslag fra 8. januar 2019:

Sandheden er dog en anden. Her fortæller Folketidende på Lolland-Falster om beslaglagte skydevåben i november 2018 ved den dansk-tyske grænse i Rødby Færgehavn.

Der er altså tale om fake news, når Zenia Stampe hævder, at der INGEN skydevåben er beslaglagt ved den danske grænse de seneste tre år. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har haft fem sigtelser for skydevåben. Alene i deres politikreds, der dækker grænsen ved Gedser og Rødby.

Listen med naive danskere, der deler Zenia Stampes fake news, er lang

Selvfølgelig vækker Zenia Stampes udbrud mod grænsekontrollen og Dansk Folkeparti genklang hos eliten i Danmark. Journalister fra DR og TV 2, danske politikere og kulturpersonligheder står i kø for at dele og bakke op om Zenia Stampes løgne og falske nyheder.

ANNONSE

TV 2’s internationale korrespondent Svenning Dalgaard deler fake news på Facebook

Først ser vi Svenning Dalgaard. Han er tidligere chef for TV 2 Nyhederne og er i dag international korrespondent for TV 2. Svenning Dalgaard bekender her kulør og afslører, hvordan hans journalistiske næse svigtede, da han delte propaganda fra Zenia Stampe mod dansk grænsekontrol.

Svenning Dalgaard har også arbejdet på Danmark Radio i mange år. Her fungerede han som blandt andet Afrika-medarbejder. Svenning Dalgaard har arbejdet på TV 2 siden 1988.

Men listen er lang, når det kommer til naive personer, der ukritisk har delt Zenia Stampes løgn.

Her er det den kendte SF’er Pernille Frahm, der var valgt ind i folketinget fra 1990 til 2011. Sjovt nok taler Pernille Frahm om, at det er Zenia Stampe, der har afsløret fake news. Det forholder sig lige omvendt. Zenia Stampe er afsender af fake news.

Tal om et politisk selvmål fra Pernille Frahms side.

Også radioværten på Radio24syv Jarl Cordua finder Zenia Stampes løgn for “Interessant”.
Bemærk at Radio24syv er 100 procent finansieret af danske licensbetalere.

Så kommer vi til Uffe Steiner Jensen, der også “anbefaler” Zenia Stampes løgn på Facebook til sine følgere.

Uffe Steiner Jensen har været borgmester og bykonge i Fredericia Kommune fra 1998 til 2009.

Bemærk at en mangeårig borgmester, der er valgt ind for Socialdemokratiet i en by med knap 52.000 indbyggere, ikke kan se forskel på rigtigt og forkert på internettet.

Også den kendte sangerinde og skuespiller Pernille Højmark deler Zenia Stampes fake news.
Man kender hende blandt andet fra Danmarks Radios dramaserie Taxa.

Den næste er muslimen Hamid El Mousti. Han var den den første muslim, der fik en politisk tillidspost i Danmark, og han har været valgt ind i Københavns Kommunes Borgerrepræsentation i 20 år for Socialdemokratiet.

I 2010 satte Hamid El Mousti en propaganda-sms i omløb i den arabiske verden, der var rettet mod Dansk Folkeparti. Det var lige ved at sætte en ny Muhammedkrise i gang.

Han er også kendt for at udstede en muslimsk fatwa over de, der ikke stemmer til de danske valg.

Herunder ses Hamid El Mousti med den palæstinensiske leder og internationale terroristleder Yasser Arafat.

Rigtig mange venstreorienterede danske journalister kom uforvarende til at melde deres politiske røde standpunkt ud. Opbakningen til Zenia Stampe er massiv, da hun deler sine falske nyheder om grænsekontrollen.

Her er tv-journalisten Jørgen Laurvig. Han har været ansat på Danmarks Radios TV Avisen fra 1993 til 2014, hvor han lavede ræverød journalistik. Her deler han Zenia Stampes løgn om den danske grænsekontrol:

I dag er Jørgen Laurvig stadig brugt som journalistisk ekspert og er ofte inviteret ind i Danmarks Radio. Blandt andet i programmet Deadline på DR2, hvor han – ikke overraskende – er ekspert i det kommunistiske Cuba.

En nyhedsjournalist fra DR gennem hele 22 år, der deler fake news fra Det Radikale Venstre.

Endnu en mangeårig journalist fra TV Avisen på Danmarks Radio deler Zenia Stampes politiske fake news.

Niels Bjørn Hansen har i mere end 30 år været ansat på den licensbetalte TV Avisen. Han gik på pension i 2005, men var ansat som fast freelancer på DR’s P1 indtil 2012.

En mangeårig rød Danmarks Radio journalist melder sig under Zenia Stampes radikale faner. Niels Bjørn Hansens journalistiske fagområde i Danmarks Radio var hovedsageligt “arbejdsmarkedet og den danske fagbevægelse” .

Her ses en af de sagnomspundne såkaldte “røde lejesvende” fra Danmarks Radio. I mere end 30 år betalte folk licens til en journalists venstrefløjspropaganda. I dag hjælper han Zenia Stampe med at sprede urigtige oplysninger om den danske grænsekontrol.

Også den mangeårige journalist og feminist Mette Korsgaard, der var ansat i Danmarks Radio fra 1996 til 2007, “liker” Zenia Stampes falske oplysninger.

I dag er Mette Korsgaard selvstændig film og tv-producent, men leverer stadig tv-programmer til Danmarks Radio og tjener forsat penge skaffet til huse af licensbetalerne.

Mette Korsgaard er gift med tv-værten på Danmarks Radios DR2 Deadline – Niels Krause Kjær.

Her ses Mette Korsgaard (til højre) kramme den dømte menneskesmugler Lisbeth Zornig

Endnu en af Danmarks Radios journalister hopper på fake news-vognen.

Her er det den tidligere radiovært og journalist på Danmarks Radios P4. Han deler også gerne det falske budskab fra Zenia Stampe.

Carsten Elert Lorenzen var ansat på Danmarks Radio som nyhedsjournalist i 10 år fra 1996 til 2006. Men i dag kan han melde sit røde standpunkt ud med åben pande. Carsten Lorenzen ejer i dag firmaet Video2web.dk.

 

Endnu en journalist synes, Zenia Stampes betragtninger er gode og undlader at tjekke om, de også er sande. Torben Vognsen er tidligere tv-journalist, der har produceret tv-programmer til TV 2. Han har også været ansat på store danske medier som BT, Jyllands-Posten og Berlingske. I dag er han også fast elektronik-ekspert i TV 2’s Go’ morgen Danmark.

Han understreger også Zenia Stampes falske pointe med skydevåben ved grænsekontrollen.

Endnu en tidligere socialdemokratisk borgmester bringer også Zenia Stampes politiske løgnehistorie.

Uden at tjekke bringer Glostrup Kommunes tidligere borgmester Søren Enemark den radikale politikers usande påstande.

Søren Enemark var borgmester fra 2000 til 2009 i Glostrup Kommune. Det er en forstad til København med cirka 22.600 borgere. Alligevel deler han ukritisk Zenia Stampes urigtige oplysninger.

En byrådskandidat fra Det Radikale Venstre deler sin partifælles falske påstande. Sjovt nok anklager hun andre for at “dreje” virkeligheden.

Selvmålet er klart og tydeligt.

En anden af Zenia Stampes kollegaer fra Det Radikale Venstre deler hendes forkerte oplysninger.

Karen Melchior har været kandidat ved både kommune- og EU-valgene. Hun har arbejdet i det danske Udenrigsministerium fra 2005 til 2017. Det vides ikke om, man tjekker oplysninger så dårligt i Udenrigsministeriet, som Karen Melchior har gjort med Zenia Stampes opslag.

Men også hos Alternativet har man smag for oplysninger, der ikke passer. Her er det folketingskandidat Karin Rohr Genz, som man også kan stemme på til det kommende Europaparlamentsvalg.

Politikeren fra Alternativet ligefrem takker Zenia Stampe for at bringe falske oplysninger. For det passer jo ind i Karin Genz ‘s egen opfattelse af virkeligheden.

Også en skoleleder med ansvaret for 472 elever viser vejen for skolebørnene. Wilhelm Lorenzen Fabricius fra Øsby Skole i Haderslev deler de falske oplysninger fra Zenia Stampe, som var det selve sandheden.

Han kalder regeringens tal for “perverteret” (perverse) og taler om, at danskerne manipuleres. Men sandheden er, at den tidligere afdelingsleder fra Aabenraa Ungdomsskole mellem 2009 og 2017 selv deler politisk fake news.

Kan små skolebørn i Øsby Skole være tjent med en skoleleder med så dårlig dømmekraft?

Her ses en anden leder fra en uddannelse – men ikke hvilken som helst uddannelse. Lederen af fotojournalistuddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole – Søren Pagter – kan heller ikke skelne fake news fra sandheden. Han “liker” straks de usande oplysninger.

Søren Pagter har været leder af fotouddannelsen på Journalisthøjskolen siden 1998. Hans skole skal undervise nye unge journalister i, hvordan man undgår fake news.

Hvordan går det med at spotte fake news fra lærernes egen side?

Endnu en ledelsesfigur – denne gang fra den danske film- og kulturverden – spreder Zenia Stampes falsknerier.

Prami Larsen er direktør for Filmværkstedet, der hører under Det Danske Filminstitut. Prami Larsens arbejdsplads får hvert år knap en halv milliard danske skattekroner, som de kan bruge på dansk kultur og film. Alligevel kan en direktør som Prami Larsen videresende falske oplysninger fra Det Radikale Venstre på Facebook.

Et skandaleramt medlem af den danske kulturelite deler også Zenia Stampes løgnagtige opslag.

Steen Herdel er filmproducent og er senest blevet kendt for at medvirke i dokumentarfilmen ‘De misbrugte filmbørn’. Han erklærede: “Så alvorligt er det jo heller ikke” i sammenhæng med, at en filminstruktør havde voldtaget medvirkende børneskuespillere i flere af Steen Herdels film.

Også fra Steen Herdel møder Zenia Stampe opbakning.

Her fortryder Steen Herdel, at han nedtonede børnevoldtægten begået af den pædofile filminstruktør, som han havde hyret til sin børne- og ungdomsfilm.

Den kendte forfatter Jesper Stein Larsen, der har modtaget æresprisen “De gyldne laurbær” i 2015 er også en stor fan af Zenia Stampes fake news opslag på sociale medier.

Ironisk nok er samme Jesper Stein uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1996 og arbejdede som journalist på Jyllands-Posten i mange år. Alligevel kender forfatteren og journalisten ikke fake news, når han ser det.

Her deler vinderen af “De gyldne laurbær” Zenia Stampes løgn på Facebook:

Jesper Stein Larsen er et af de ypperste medlemmer af den danske kulturelite

Også Facebookgruppen “Danmark mod højrepopulismen” laver et kæmpe selvmål. De understreger de falske oplysninger “nul skydevåben” og “ikke et eneste”.

Man kan vel dårligt forestille sig et mere pinligt udsagn fra en gruppe, der vil påpege “populisme” hos de højreorienterede.

Men husk! Zenia Stampe er “et godt menneske”. Så man kan dele alt fra hende – også udsagn, der er løgn.

(Tilsendt postering)

Se også
Zenia Stampe lyver om grænsekontrol og manglende beslaglæggelse af våben

ANNONSE