Kopierede/fra hoften

Hillerød Byråd, 25. marts 2020; Foto: Hillerød Kommune

Det seneste døgn har jeg på forskellige kanaler hørt kulturpersoner og politikere fortælle, at Coronakrisen økonomisk ikke må gå ud over henholdsvis velfærden, kulturområdet og klimakampen. Jeg plejer tørt at konstatere, at socialister ikke kan prioritere, men det er nu ikke helt sandt. Vi kan sagtens sende 1.000.000.000 skattekroner til Afrika trods ‘ressourcemangel‘, eller bruge penge på integrationsprojekter, hvor indvandrerkvinder kan lære at motionere – at gå ture eller cykle.

“Jeg mener ikke det her på nogen måde er en statslig opgave”, sagde Nye Borgerliges Mette Thiesen under onsdagens Skype-byrådsmøde i Hillerød kommune, og det blev ikke vel modtaget af Venstres byrådsmedlem Hanne Kirkegaard. En historie SN.dk – Svipser på byrådsmøde: Kaldte Mette Thiesen for en ‘led kælling’ for åben mikrofon.

“Man skal huske at slukke for sin mikrofon. Specielt hvis man har behov for at kalde andre for en ‘led kælling’. Men det glemte Venstres byrådsmedlem Hanne Kirkegaard, der også er formand for Idræt- og Sundhedsudvalget i Hillerød Kommune, da byrådet holdt møde over Skype onsdag aften.

Mens Mette Thiesen fra Nye Borgerlige var i fuld gang med at argumentere for, hvorfor hun synes, det er en dårlig ide, at Hillerød Kommune tilslutter sig et projekt for indvandrerkvinder, blev hun pludselig afbrudt af en stemme, der sagde:

‘Årrrhhh, Mette Thiesen… du er simpelthen en led kælling, er du’.

Hanne Kirkegaard havde – må man antage – glemt at slukke sin mikrofon…”

“Vi tænker os at engagere omkring 50 kvinder i første omgang, og har som mål, at de kommer i arbejde eller uddannelse og begynder at dyrke regelmæssig motion.” (Sjællandske Nyheder om ‘Hillerødmodellen: Bevægelse til arbejde’, 26. marts 2020)

ANNONSE