Tavle

En ung mand cykler rundt og hærger Nye Borgerlige-plakater. Han konfronteres på stedet, og forklarer sig med at han er imod ‘et naziparti’. Med sænket blik tvinges han til at opsætte en Mette Thiesen-plakat, han netop har nedtaget. Scenen er Præstevej ved Tulstrup når Hillerød, så lad os bare kalde ham for ‘Tulstrup Antifa’.

Skøn video lagt online af Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen. Set på Facebook.

TV2 Lorry her en relateret historie.

“’54xfuck din mor’ og ‘Dø’. Det er blandt budskaberne, folketingspolitikere fra højrefløjen har fået skrevet på deres valgplakater i blandt andet Nordsjælland og København.

Mette Thiesen fra Nye Borgerlige, der er spidskandidat i Nordsjælland, er en af dem, hvis valgplakater har været udsat for hærværk. Hvorvidt der er tale om systematisk hærværk eller drengestreger, er ikke til at bevise.

Mette Thiesen føler sig dog ret sikker på, at en bestemt hjemmesiden har haft en finger med i spillet.

– Jeg blev gjort opmærksom på hjemmesiden valgplakat.info af en bekendt, og var inde og undersøge den efterfølgende. Der står umiddelbart ingen afsender, udover at Antifa (der står for Antifascistisk Aktion, red.) står anført i bunden af hjemmesiden, fortæller Mette Thiesen.

Hun forklarer samtidig til TV 2 Lorry, at der på banneret i Frederikssund blev skrevet ’54 x fuck din mor’, som også er et tal, Antifa har skrevet på flere af deres bluser.

ANNONSE