Nyt

Radio24syvs iranske nyhedsvært Nima Zamani Aliabadi udbreder en løgn om Nye Borgerliges Mette Thiesen og fortæller, at folketingspolitikeren har stjålet og misbrugt et foto, der tilhører en gymnasieelev.

Det er ‘fake news’ og foregår i 24syvs morgenprogram. Efterfølgende nægter Radio24syvs øverste ledelse at korrigere og undskylde de falske nyheder.

Dette er en historie om journalistisk magtmisbrug betalt af de danske skatteydere.

***

I sommeren 2018 er Radio24syvs nyhedsredaktion ofte ude med riven efter Nye Borgerliges politiker Mette Thiesen.

I nyhedsprogrammet ‘24syv Morgen’ prøver redaktionen flere gange at producere kritiske historier om den islamkritiske Mette Thiesen.

Nyhedsværten Nima Zamani retter i begyndelsen af juli det kritiske søgelys mod Mette Thiesen, fordi hun kritiserer indvandreres vold mod nyudklækkede danske studenter.

Nima Zamani interviewer gymnasieeleven Lena Juul Randrup Christensen, der føler sig misbrugt af Nye Borgerliges politiker. Lena Juul Randrup Christensens gymnasieklasse er blevet angrebet med æg under studenterkørslen, da de kører ind i en indvandrerghetto i Københavnsområdet.

Mette Thiesen bringer et foto på de sociale medier af den pågældende studenterlastbil og skriver om migranternes ny tvivlsomme tradition i forbindelse med studenterkørsel i Danmark.

Gymnasieeleven Lena Juul Randrup Christensen fremstår stærkt venstreorienteret i radioprogrammet, og hun beskylder Mette Thiesen for at misbruge angrebet på studenterbilen.

Lena Juul Randrup Christensen forsvarer æggekastene mod klassens studentervogn som værende ‘drengestreger’. På mærkværdig vis kan Lena Juul Randrup Christensen meget nøje beskrive de æggekastende angribere som værende ‘børn’ mellem 10 og 14 år. Men da det kommer til beskrivelsen af angribernes etnicitet, må Nima Zamanis radiogæst give fortabt:

“Jeg tror bare generelt, det bare var drenge fra området. Så man kan ikke vide om, det er danske eller indvandrerdrenge,” forklarer Lena Juul Randrup Christensen i Radio24syv.

Nima Zamani stiller IKKE gymnasieeleven Lena Juul Randrup Christensen ét eneste kritisk spørgsmål. Tværtimod lader Radio24syvs Nima Zamani den unge gymnasieelev erklære, at politikeren Mette Thiesen har “løjet i radioen.” En grov beskyldning uden hold i virkeligheden.

ANNONSE

Nima Zamani fortsætter angrebet på Mette Thiesen for åben mikrofon. 6. juli 2018 erklærer Nima Zamani følgende om fotoet af studenterlastbilen:

“Lena Juul Randrup Christensen som er fra den her klasse … det var hendes billede … og det havde Lorry (københavnsk lokal-tv-station, red.) så brugt,” siger Nima Zamani.

Nima Zamani beskylder altså Nye Borgerliges Mette Thiesen og TV 2 Lorry for at have stjålet og misbrugt et foto, der er gymnasieelev Lena Juul Randrup Christensens ejendom. Men der er tale om løgn og ‘fake news’ fra Nima Zamanis side.

Fotoet af studentervognen stammer fra et billedebureau, der sælger nyhedsfotos til medierne. Flere medier bringer pressefotoet af studenterlastbilen, og Mette Thiesen viderebringer blot mediernes pressefoto og historien om æggekast mod studenterne. Mette Thiesen og medierne har altså ikke stjålet gymnasieelev Lena Juul Randrup Christensens foto.

Derfor er der hverken belæg for at tale om misbrug eller tyveri af fotoet.

***

Efterspillet

Radio24syvs administrerende direktør Jørgen Ramskov indrømmer efterfølgende, at løgnehistorien om studentervogenen og folketingsmedlemmet Mette Thiesen ikke fungerer som nyhedshistorie.

Jørgen Ramskov indrømmer også, at radioværten Nima Zamani ikke har haft overblikket til at fortælle, hvordan historien reelt hænger sammen.

Der er tale om en stor indrømmelse fra Jørgen Ramskovs side, men alligevel nægter han at berigtige den falske historie og de urimelige beskyldninger mod Mette Thiesen.

Radiodirektør Jørgen Ramskov mener, at det vil være helt og aldeles uoverskueligt og uforståeligt for lytterne, hvis radioværten Nima Zamani efterfølgende skal beklage sin løgn i radioen eller på internettet.

Det hele ender med, at Nye Borgerliges Mette Thiesen må finde sig i smædekampagnen og beskyldningerne om tyveri af et foto fra en gymnasieelev.

***

Nima Zamani versus Mette Thiesen

I efteråret 2019 kører Nima Zamani endnu engang en kampagne mod Mette Thiesen. Denne gang anklager radioværten den kvindelige politiker for at lyve om en tyrkisk migrant, og han presser på i offentligheden for, at Mette Thiesen skal medvirke i Nima Zamanis radioprogram Stram Diskurs, der omhandler højrefløjen i dansk politik.

Måske giver det god mening, at Nye Borgerliges Mette Thiesen IKKE vil medvirke i Nima Zamanis radioprogram, når den iranske vært har en fortid med løgne om den kvindelige politiker og bagefter nægter at berigtige sin falske historie.

Nima Zamani er uddannet jurist, men han har ikke en journalistisk uddannelse. Alligevel vælger Radio24syvs ledelse, at Nima Zamani kan arbejde som nyhedsvært og journalist i sommeren 2018. Det får konsekvenser for Zamanis politiske modstander Mette Thiesen.

Radio24syvs Nima Zamani Aliabadi har ved flere lejligheder erklæret, at han holdningsmæssigt tilhører venstrefløjen i dansk politik.

***

Hvem var Radio24syvs ‘misbrugte’ gymnasieelev?

Som en ‘krølle på halen’ til denne historie kan det fortælles, at den ‘misbrugte gymnasieelev’ Lena Juul Randrup Christensen senere kalder Mette Thiesen for “sindssyg” på sociale medier

Det giver mærkværdigt nok ikke Radio24syv anledning til at revurdere deres tvivlsomme historie, hvor de bruger gymnasieeleven som sandhedsvidne.

Lena Juul Randrup Christensens opslag på Facebook i juli 2018, der er rettet mod Mette Thiesen, ender med at få 3100 likes og 773 kommentarer, og opslaget bliver delt 1200 gange. Det hjælper at komme i licensmedierne med sine anklager.

Få uger efter det famøse interview i Radio24syv begynder den nyudklækkede student – Lena Juul Randrup Christensen – at studere journalistik på det stærkt venstreorienterede RUC – Roskilde Universitet.

I april 2019 er der tæppefald, da Lena Juul Randrup Christensen afslører sit politiske tilhørsforhold:

“Efter optøjerne på Nørrebro fik Rasmus Paludan og hans syge parti (Stram Kurs, red.) en masse nye, potentielle stemmer … Alle former for ballade, vil være til hans fordel – lader vi ham stå alene, kommer han til at se dum ud, og så vinder vi,” erklærer Lena Juul Randrup Christensen på Facebook.

Det er en ren tilståelsessag.

Radio24syvs ‘misbrugte gymnasieelev’ og sandhedsvidne kæmper en politisk kamp mod den islamkritiske fløj og taler om at ‘vinde’ over en højreorienteret politiker.

Radio24syv vælger sine venstreorienterede kilder med omhu.

Iranske Nima Zamani skal nok indstille sig på, at en del nationalsindede danskere vil takke nej til at gæste hans radioprogrammer, så længe radiojuristen både bringer falske nyheder og nægter at undskylde bagefter.

(Nima Zamani forsøgte i 2015 i samarbejde med den islamofile DR-journalist Mads Aagaard Danielsen at infiltrere Dansk Folkeparti. Projektet blev af ukendte årsager opgivet.)

Se også NI KVÆSTET: SYRISK ASYLANSØGER AMOK I STJÅLET LASTBIL I LIMBURG

ANNONSE