Nyt

Selvom der er stærk politisk aktivisme bag NGO’erne på Middelhavet er der pt. en lang række problemer for deres operationer. Italiens nye regering vil som bekendt ikke åbne havne for migrantskibene og tre af dem er tilbageholdt på Malta. Det drejer som om Sea-Watch 3, Lifeline og Seefuchs.

Lifeline har længe ligget i havn med retlige problemer om indregisteringen, men har intet andet operationelt skib til rådighed. Organisationen bag skibet Mission LIFELINE har dog i længere tid søgt støtte på nettet som vi tidligere har omtalt.  Alle tre organisationer mener iøvrigt det er ulovligt at de bliver holdt tilbage.

‘NGO’en’ “Lifeline” skriver de igen snart sejler efter migranter på Middelhavet

Senest har Mission LIFELINE endda bedt Vatikanet om at blive indregistreret, men dette er blevet afvist.

Über mehrere Nuntiaturen haben wir die Eintragung ins vatikanische Schiffsregister beantragt.
Nun ist es amtlich: der Vatikan verweigert dem Rettungsschiff LIFELINE die Flagge. Eines der Antwortschreiben veröffentlicht MISSION LIFELINE hiermit:

https://www.facebook.com/seenotrettung/photos/a.113123962427485/457691357970742/?type=3&theater

Aquarius som er det mest kendte skib ligger nu stille uden flag i Marseille og det kan give problemer for det rederi der står for driften af det.

Til Radio Bremens buten un binnen sige forretningsføreren for rederiet Jasmund Shipping   den manglende indregistrering af skibet Aquarius nu kan true rederiet økonomisk.

Wir sind eine kleine Reederei, wir betreiben nur vier Schiffe. Das kann die Existenz der Reederei bedrohen.

“Vi er et lille rederi. Vi opererer kun med fire skibe. Det kan true vores rederis eksistens”

siger forretningsfører Christoph Hempel.

Radio Bremen – Aquarius 2 wird Flagge entzogen: “Wir können nicht mehr retten”

Sea-Watch er som vi skrev forleden  tilbage på Middelhavet med skibet Mare Junio. Det er endnu ikke helt klart hvad dets opgave er udover at markere sig politisk.

NGO’ere alligevel tilbage på den centrale migrantrute på Middelhavet

Det er mere uklart hvad Sea-Eye der driver skibet SeeFuchs har af planer. Det fremgår ikke umiddelbart af deres twitterkonto der stadig er meget aktiv. Et af deres seneste tweets handler om “antiracismedemonstrationer” i Tyskland. Det er iøvrigt tydeligt af deres konto de mener det er “racisme” ikke at hente migranter til Europa.

ANNONSE

ANNONSE