Nyt

Kaptajn Claus-Peter Reisch kan muligvis allerede en af de kommende dage være på togt ved Libyens kyst

Vi har den senere tid skrevet om den tysk baserede NGO, MISSION-Lifeline hvis skib i flere måneder har ligget tilbageholdt på Malta i Valetta.

Senest skrev vi den 16. oktober de havde nået deres mål ved et bidrag på 30.000 euro:

NGO’en MISSION-Lifeline har samlet penge nok til et nyt skib

 

Nu oplyses det så at de har købt et købt for den lille sum af blot 100.000 euro og at skibet skal indregistres i Tyskland. Det oplyser talsmand Axel Steier til den tyske tv-station MDR-Sachsen tirsdag.

I august var målet ellers 475.00 euro så det skib der er købt har en væsentligt lavere værdi eller også er det markant mindre det man i første omgang sigtede efter. Alternativt kan det skyldes man vil købe yderligere et skib eller forventer Lifeline snart bliver frigivet som forleden Sea-Watch 3.

‘NGO’en’ “Lifeline” skriver de igen snart sejler efter migranter på Middelhavet

Til MDR udtaler organisationen at de en af de næste dage med det nye skib vil begive sig mod Libyen og overvåge og underrette om både med migranter der er i “havsnød”.

MDR – Neues Schiff: Dresdner Seenotretter bereiten siebte Fahrt vor

Organisationen synes nærmest at svømme i bidrag selvom der også må være store driftsomkostninger til crew og infrastruktur.

Senest fik organisationen 50.000 fra biskoppen i den tyske by Paderborn ligesom de tidligere har fået andre 50.000 fra en kirkelig instans.

Yderligere 50.000 euro i bidrag til NGO’en Mission-Lifeline

Uanset hvad så er nu både Sea-Watch og Lifeline igen aktive på Middelhavet, mens Læger uden Grænsers Aquarius fortsat er i havn i Marseille med uvis fremtid.

Se også:

Kaptajn Claus-Peter Reisch giver myndighederne på Malta en “fuckfinger”

Kaptajn – Kaptajn Claus-Peter Reisch får en pris af tyske socialdemokrater i Bayern, SPD for hvad de kalder hans indsats.

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria