Kopierede/fra hoften

Som vi skrev forleden kunne Læger uden Grænser få lov, at lægge i havn på Malta med de 141 migranter de havde samlet op.

Aquarius får lov at lægge til på Malta – migranter fordeles mellem EU-lande

Efterfølgende er interesseorganisationen kommet i problemer med indregistreringen da Gibraltar ikke længere vil have det under deres flag.

Gibraltar vil afregistrere Aquarius – skal finde et nyt flag de kan sejle under

Nu skriver organisationen på twitter, at de er sejlet fra Malta og er på vej mod Marseille hvor de skal håndtere de problemer en afflagning vil medføre.

Det eneste andet NGO-skib der pt. sejler på Middelhavet efter migranter er “Open Arms” som åbenbart først nu er ankommet til Barcelona jf. deres Facebookkonto. Skibet har seneste afleveret migranter i Algeciras i det sydlige Spanien. Det fremgår ikke hvornår de igen sejler, men da turen til SAR (Search and Rescue) tager ca. fem dage og man må forvente de skal klargøre skib mm. vil der næppe være NGO-aktivitet i mindst en uge ud for Libyens kyst.

Facebook – Proactive Open Arms

De to andre ellers aktive migrantbåde, de tyske Seawatch 3 og Lifeline ligger stadig i havn på Malta hvor myndighederne har tilbageholdt dem.

ANNONSE