Nyt

Vi har ikke haft meget om migranttransporterne på Middelhavet på det seneste, men siden Læger uden Grænser stoppede med at sejle med Aquarius og Italien formelt har lukket deres havne er det blevet en smule mere stille om skibene. Nogen af skibene er tilbageholdt af tekniske grunde som i Italien hvor det dog må formodes de snart bliver frigivet igen.

LIFELINE der ligger på Malta i Valetta er røget ind i en længere juridisk strid.

NGO’erne er dog stadig aktive på Middelhavet ligesom de har aktiviteter i lande som Tyskland og Italien hvor de agiterer for åbne grænser for migranter. De omtaler dem selv som flygtninge. Særlig er fokus på Libyen hvor en del migranter skulle være kommet i klemme som følge af kampene i landet. Det drejer sig her om både migranter fra Sub-Sahara og muslimske lande i Asien.

Pga, nogle kæntringer er der omkring 500 druknede og savnede indtil i år, men da tallet for migrantankomster er faldet betyder det, at andelen der beregnet er druknede eller savnede er steget. Det har vi skrevet om før,

ANNONSE

Usand påstand fra TV2/Ritzau – “Flere flygtninge og migranter dør på rejsen mod Europa”

Vi har her her en liste over de skibe vi er bekendt med sejler på Middelhavet og deres aktuelle positioner.

Lifeline, MMSI: 244870698 – (Tilbageholdt siden omkring den 4. juli 2018) – Valetta -Malta. (NGO, MISSION LIFELINE)

Mare Jonio IMO: 7222669 (Tilbageholdt i Licata, Sicilien siden omkring den 20. marts 2019, afleverede 30 migranter,  (NGO, Sea Watch)

The Guardian Italian authorities order seizure of migrant rescue ship

Sea-Watch 3 IMO: 7302225 , Tilbageholdt i Licata, Sicilien siden omkring den 20. maj, afleverede 65 migranter,  (NGO, Sea Watch)

Alan Kurdi IMO: 5285667 , på vej i dok. (NGO, Sea-Eye)

Open Arms, IMO: 7325887 sejler åbenbart rundt på Middelhavet. Har senest været ved Lesbos. (NGO, Open Arms)

Kilde;  Marine Traffic

ANNONSE