Nyt

Efter flere måneders tilbageholdelse er migrantskibet Sea-Watch 3 igen på havet. Det skriver avisen Times of Malta. Sea-Watch 3 har ellers sammen med skibene Lifeline og Seefuchs ligget i havn i Valetta i flere måneder som følge af retslige problemer om indregistrering.

Sea-Wacth 3 drives af den tyske NGO Sea-Watch der som de andre NGO’ere ser det som deres opgave at samle migranter op i Middelhavet og fragte dem til Europa.

Skibet skal i første omgang sejle til Spanien hvor det angiveligt skal gennemgå reparationer.

I forbindelse med frigivelsen af skibet siger en talsmand fra organisationen at migranttransporterne handler om “retten til liv”.

“We are ready to return to sea. We will not stop. This is not a challenge to politicians, but an act of civil responsibility towards defending a fundamental value – the right to life”

“Vi er klar til at vende tilbage til havet. Vi vil ikke stoppe. Dette er ikke en udfordring overfor politikere, men en handling der kommer af civil ansvarlighed overfor at forsvare en grundlæggende værdi – retten til liv”.

Det fremgår ikke hvorfor skibet igen kan sejle.

Det man skal bemærke er at den centrale migrantrute til Italien reelt er lukket og det den seneste tid stort set kun er tunesiske migranter der krænker italiensk territorialfarvand. Det skrev vi om her:

Status – der kommer stadig migranter til Italien over Middelhavet, men fald på 80 %

Times of Malta – Watch: Rescue vessel impounded in Malta sets off at last

ANNONSE