Nyt

DNs chefredaktør Peter Wolodarski har udadtil været svært kritisk overfor våbenbrug. Han har imidlertid aldrig nævnt avisens egen virksomhed med skydevåben, ifølge Nyheter Idag.

En ansat ved Sveriges prestigefyldte avis Dagens Nyheter er dømt for at have knivdræbt en uskyldig mand – fordi han mente han var racist.

Den drabsdømte mand udøver regelmæssig skydetræning på avisens egen skydebane, afslører Nyheter Idag.

Manden er dømt for med koldt blod at have stukket en uskyldig mand i 20-års alderen ihjel med kniv fordi han mente, at denne var racist.

Dette forhold har imidlertid ikke hindret mandens karriere i de svenske medier. Manden arbejder i dag på Dagens Nyheter med chefredaktør Peter Wolodarski som chef, skriver Nyheter Idag (NI). Dermed er der grund til at tro at manden er redaktionelt ansat.

NI har set medlemslisten i Dagens Nyheters skytteforening, hvor knivmanden optræder med epost-adressen til sit job i DN. NI har verificeret, at manden fortsat er ansat ved avisen.

Det er sikkert overraskende for mange i Sverige, at DN driver våbentræning, set i lyset af at chefredaktør Wolodarski udadtil har været svært kritisk overfor våbenbrug.

I en tweet så sent som i fjor skriver han «4 gange flere våbenrelaterede dødsfald i USA på et år end antallet af døde blandt udsendte i Irak/Afghanistan på 16 år». Videre har DN en hel sektion om USA’s våbenlove, hvor man finder artikler som for eksempel anklager USA’s våbenlobby NRA for «hykleri».

Wolodarski har aldrig nævnt avisens egen virksomhed med skydevåben offentligt, ifølge NI.

Der er strenge regler for den, som vil eje et våben i Sverige. Selv om DN-manden ikke har våbentilladelse kan han træne aktivt med våben; der kræves ikke våbentilladelse for at skyde på en skydebane.

ANNONSE

Dermed hviler ansvaret for hvilke medlemmer man tager ind, hos foreningen selv. Politiet kan ikke stoppe Dagens Nyheters skytteforening.

– Vi har foreningsfrihed her i landet, konstaterer Peter Frisell, der behandler sager om våbentilladelser ved Stockholms politi.

Det var i begyndelsen af 80´erne at den DN-ansatte begik knivdrabet.

Nyheter Idag har uden held prøvet at få en kommentar fra chefredaktør Peter Wolodarski.

 

ANNONSE