Kopierede/fra hoften

To afghanere er blevet anholdt i Tyskland, for angiveligt at have planlagt et angreb med skydevåben, nær den svenske Riksdagen, oplyser den tyske anklagemyndighed.

Det oplyser NTB-TT-DPA.

Det drejer sig om to afghanske statsborgere, den 30-årige Ibrahim M.G og den 23-årige Ramin N, som blev anholdt nær byen Gera i delstaten Thüringen.

Ifølge en talsmand for anklagemyndigheden, skal de to have modtaget instrukser fra en udløber af terrorgruppen IS. Ifølge avisen Der Spiegel er der tale om ISIS-Khorasan (ISIS-K), som ofte beskrives som IS’ afghanske afdeling.

De mistænkte skal, blandt andet, have planlagt at udføre et angreb med skydevåben mod politibetjente, og personer ved den svenske Riksdagen i Stockholm. De skal have været motiveret af, de meget omtalte, koranafbrændinger i Sverige.

Svensk politi og sikkerhedstjenesten Säpo, vil ikke kommentere oplysningerne fra de tyske medier til TT.

Det er nu anden gang, hvor formodede terrorplaner mod Sverige afsløres i Tyskland, hvor motivet siges at have været koranafbrændingerne. I december blev to personer fra Syrien dømt, for at have planlagt et bombeangreb mod en kirke i Sverige.

Afghanerne skal, ifølge tyske anklagere, have handlet efter anmodning fra IS, skriver Aftonbladet.

Det svenske sikkerhedspoliti (Säpo) har ikke andre kommentarer, end at de kender til sagen fra medierne.

– Vi kender medieoplysningerne. Men når det gælder sagens detaljer, henviser vi til de tyske myndigheder, siger Fredrik Hultgren Friberg, pressechef i Säpo.

Dokument er fyldt 20 år – køb vores nye tidsskrift!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag