Nyt

I hvilket omfang kan man give udtryk for samfundskritik i dagens Sverige? Nyheter Idag er kommet i kontakt med en mand, som tidligere i år blev fyret for at have ytret sig kritisk om indvandring i Sverige på Facebook. Selv er han som de fleste racister adopteret fra Sri Lanka og gift med en kvinde, der kom til Sverige som flygtning i 1990´erne.

Forsvarets begrundelse for afskedigelsen af «Erik» er, at han har «udtrykt sig upassende på sociale medier ved flere lejligheder og i strid med vores værdigrundlag.» Foto: Nyheter Idag

Hvad var det var det, der affødte denne respons?

Ifølge «Erik» selv begyndte det med en episode i hans civile job som vægter. Han fik en melding om et optrin på et modtagelsescenter, hvor han endte i håndgemæng med flere af centrets beboere, da han ville forhindre en gruppe mænd i at voldtage en kristen kvindelige asylsøger. Efterfølgende skrev han om optrinnet på sin Facebook-konto og blev prompte indkaldt til tjenstlig samtale hos sin leder i Forsvaret, der gav ham en påtale og en advarsel.

Denne advarsel gjorde imidlertid ikke det store indtryk. Erik valgte at ignorere det og nægtede at acceptere de vilkår hans arbejdsgiver opstillede.

Før denne sag udviklede sig, havde Erik tjent 15 år i det svenske Hjemmeværn og 10 år i den stilling hos Forsvaret, som han nu er fyret fra.

Af andre og senere ytringer på Facebook som blev lagt til grund for hans fyring kan nævnes:

«Mångkultur i realiteten endast är en omskrivning för islam»

«Inget land dit islam har kommit har islam anpassat sig efter landet, så varför skulle vi tro att det går här?»

«Vi går med matematisk säkerhet samma öde till mötes som Zoroatiska Iran, Budhistiska Pakistan, Ortodoxa Kosovo, Katolska Bosnien, Katolska Libanon och nu det ortodoxa Syrien»

«De som vurmar så blint för islamister kommer fortsätta finna ursäkter för dem även den dag de står i deras hem och skurit halsen av deras hustrur och våldtar deras barn (samma som skett och sker i MÖ)»

«Somaliska och Afghanska våldtäktsmän är kraftigt överepresenterade i våldtäkter enligt statistik»

«Att kalla vuxna MÄN för barn är ett skämt som bara fungerar i Sverige, jag har själv sett det på HVB-hem och på Migrationsverket»

Til Nyheter Idag forklarer Erik:

Jeg er åben om, at jeg ikke er tilhænger af et multikulturelt Sverige, da det i mine øjne i virkeligheden er en omskrivning af islam, og jeg står for, at det er svensk kultur, som skal råde i Sverige.

Står ikke for de nye værdier

Det svenske forsvar anklager Erik for ikke at have stået inde for deres værdier. Men det er Erik ikke helt enig i:

Jeg har efterlevet det værdigrundlag, som gjaldt da jeg svor min ed, det vil sige at elske mit flag og mit land, og bevare det mod vore fjender, siger Erik.

Overfor Nyheter Idag undrer Erik sig over hvordan det kan lade sig gøre, at man på den ene side anerkender politisering som f.eks. deltagelse i Pride og ved at tillade religiøst tørklæde som del af uniformen, men samtidig vil fratage ham hans job, for at ytre sig samfundskritisk på de sociale medier.

ANNONSE

 

Nyheter Idag

ANNONSE

Ét svar til “Fyret fra det svenske forsvar fordi han skrev kritisk om multikultur på facebook”

  1. KnudMadsen siger:

    Politisk korrekthed bliver vores undergang, hvis ikke vi får stoppet denne mentale AIDS meget snart.
    Men det koster på familie og vennefronten at kæmpe imod sindssygen.