Nyt

 

Et såkaldt asylbarn er blevet dømt til seks måneder i «lukket ungdomsfængsel» for at have voldtaget en 12-årig pige. Han blev også dømt for andre alvorlige forhold, men får alligevel lov til at blive i Sverige.

I en politiafhøring har manden, som selv påstår at han er 17 år, sagt at han ikke vidste det var ulovlig at have sex med børn.

Uddevalla tingsret har dømt den «uledsagede mindreårige» asylsøger fra Syrien for at have voldtaget en 12-årig pige i Stenungsund to gange.

Ville ikke efterforske

Sagen fik stor opmærksomhed da journalisten Joakim Lamotte afslørede, at politiet ikke ville efterforske voldtægten af barnet, som skete sidste sommer.

Efter afsløringen opstod der en debat om svensk politis mangelfulde efterforskning af voldtægter, og siden blev der sat i gang efterforskningen af sagen.

Tingretten tager ikke hensyn til syrerens forklaring om at han troede, at sex med børn var lovligt, derimod godtager retten uden videre mandens påstand om sin alder.

Truede med at «kneppe og slå ihjel»

Dermed bliver dommen kun seks måneder i «lukket ungdomsfængsel». Han slipper for udvisning til trods for at han har begået to voldtægter af børn, truet rektor på sin skole med en kniv, samt truet med at «kneppe og slå ihjel» en elev på skolen.

Anklager Carin Pedersen, som selv bad om at straffen måtte blive «lukket ungdomsfængsel», har foreløbig ikke taget stilling til en eventuel anke:

– Jeg har ikke taget stilling til det endnu, men jeg procederede for lukket ungdomsfængsel som straf, siger hun til Expressen.

– Straffen er en joke

I dommen kritiseres efterforskningen, det konstateres blandt andet at den første afhøring af den 12-årige pige var uprofessionel og «en meget stor fejl i udredningen».

Joakim Lamotte skriver i en kommentar på Facebook at det er «skammeligt» at det tog næsten et år før pigen fik en slags oprejsning. Han synes også, at straffen for så grov en forbrydelse er «en joke».

ANNONSE

«Hvad gælder voldtægtsmanden kan det konstateres, at han har været i stand til at lave utroligt meget lort for mange mennesker i den korte tid han været i Sverige. At han tilmed ikke bliver udvist giver snart sig selv med det system vi har i det nuværende svenske retsvæsen», skriver Lamotte.

Nyheter Idag: Syrier våldtog 12-åring – visste inte att det var förbjudet

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE