Nyt

Flere kvinder som arbejder på modtagelsescentre for uledsagede flygtningebørn i Sverige, er de seneste år blevet anmeldt for at have seksuelle forhold med de unge, de arbejder med. Det fremgår af en gennemgang af anmeldte sager som Nyheter Idag har foretaget.

En af de groveste sager blev afsløret i Skövde i august. En kvinde som var ansat i nattevagt på et HVB-hem för flyktingbarn havde ifølge anmeldelsen sex med flere af de unge på centret under sine vagter. Ifølge en af asylsøgerne skete det «aften, nat og morgen når kvinden var på arbejde.»

Fra Ivo-anmeldelsen:

Kvinden skal have forsøgt at presse beboerne via Facebook og sms til at have sex med hende. En af de unge henvendte sig til sidst til en mandlig ansat om, hvad der skete på modtagelsescentret om natten. Den unge forsøgte at holde kvinden på afstand og skal have været meget påvirket af, hvad der er sket.

ANNONSE

Kvinden har en et-årig uddannelse som integrationspædagog. Hun har kunnet have sex med «flygtningebørnene» fordi hun var alene med dem om natten på sin del af modtagelsescentret.

Det var Expressen, som først rapporterede om denne sag, som er anmeldt til Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) og til politiet.

Toppen af isbjerget

Men Skövde-sagen er kun toppen af isbjerget, skriver Nyheter Idag. Siden sommeren 2015 er anmeldelserne strømmet ind til Ivo om både mistænkte og dokumenterede forhold mellem asylsøgere og kvindeligt personale på flere modtagelsescentre i hele Sverige.

I en af sagene fra et modtagelsescenter i Tranås i Småland, har den ansatte selv fortalt åbent om forholdet. I et andet tilfælde fra Åtvidaberg i januar i år, var det kommunen, som slog alarm efter mistanke om upassende seksuelle relationer mellem ansatte og beboere på et  modtagelsesenter.

Et efterhånden velkendt fænomen: Midaldrende kvinder som bliver æh… gode venner med unge asylsøgere. (Personene på billederne har ingen forbindelse med sagerne beskrevet i artiklen.)

På et HVB-hjem i Borås havde en kvindelig ansat «i længere tid» intim omgang med en 17-årig.

Nyheter Idag har informationer om et stort antal anmeldte sager, som vedrører seksuelle forhold mellem unge og personale på HVB-hjem og familiehjem de seneste to år. Flere af dem er så kraftigt censureret, at det er vanskeligt at forstå, hvad sagerne handler om. Andre er nødtørftige og indeholder ikke mere information, end at der er forekommet et «upassende forhold».

Mørketal

I sommer kunne Sveriges Television berette om, hvordan personale fra et HVB-hjem i Åmål festede med «flygtningebørn» og hvordan en af kvinderne gav en af de unge en «lapdance».

– Det här är inte okej, såklart. Att personal har ett sådant förhållningssätt till barn som de jobbar med. Det ser inte professionellt ut, kommenterade Maria Björklund, enhetschef vid Ivo, då.

Men den sag er ikke blevet Lex Sarah-anmeldt, til trods for, at kommunen sagde, at man skulle gøre det. Hvor mange seksuelle forhold mellem personale og unge, som aldrig bliver anmeldt, kan man kun gisne om.

 

Nyheter Idag: Kvinnlig personal har sex med flyktingbarn på HVB-hem: Har sex ”kväll, natt och morgon”

ANNONSE