Kopierede/fra hoften

Muslimer har ’svært ved at forstå’ konceptet med ytringsfrihed, lød det mere eller mindre direkte fra DRs politisk korrekte retskorrespondent Trine Maria Ilsøe i tirsdagens Genstart. Man kunne også sige, at de forstår konceptet, men ikke anerkender det, men lige den slutning kræver nok lige et årti mere. Her lidt fra en relativ ærlig artikel i Weekendavisen – Påskeopstanden.

“I alt 26 politibetjente og 14 civile personer kom ifølge svensk politi til skade i det, som Berlingskes kommentatorer har døbt ‘den svenske intifada’. ‘Vi kunne let have stået i en situation, hvor firefem politimænd var døde,’ som Peter Wolodarski, der er chefredaktør på Sveriges største avis, Dagens Nyheter, siger til Weekendavisen.

… Paludan var anledningen, men ikke grunden til optøjerne, vurderer Lars Åberg, forfatter til bogen Framtidsstaden, som handler om Malmøs kriminalitetsproblemer.

‘Det er åbenbart,’ siger han til Weekendavisen, ‘at optøjerne ikke havde med religiøs krænkelse at gøre – Paludan var jo ikke, hvor det brændte – men at det er et usædvanligt brutalt angreb på politiet. Parallelsamfundene domineres i stigende grad af kriminelle netværk, som hurtigt har grebet chancen for at markere deres territorier.’

I tirsdags i Malmø demonstrerede små 100 mennesker mod politivold. Eskorteret af to politibiler vandrede de fra Möllevångstorget, mens de råbte ‘inga poliser på våra gator’.

Citater

“Vi har mindst 100 skadede politibetjente, og det store spørgsmål, der bør stilles, er: Hvorfor har vi ikke mindst 100 skadede islamister, 100 skadede kriminelle, 100 skadede demonstranter?(Ebba Busch, partileder for Kristdemokraterna, Berlingske, 23. april 2022)

“Imens er den muslimske diaspora i Sverige – accelereret af velfærdsstat, bandevæsen og islamiske støttegrupper – rigtignok fuld af dynamik og entreprenørkunst og i fuld gang med at virkeliggøre en intifada, dvs. en opstand i stil med de rystelser, vi har set i Gaza de seneste 35 år, hvor palæstinenserne forsøger at bekæmpe de israelske besættere. I Sverige er det blot de svenske myndigheder, der opfattes som besætterne. De har krydset grænsen til svensk Gaza i deres mandskabsvogne, og det må stoppes. Sverige skal befris for politi.

(Mikael Jalving, JP.dk, 24. april 2022)

ANNONSE