Nyt

Forleden skrev vi om sagen om den første bøde til en overtrædelse af maskeringsforbuddet. I en af BTs artikler om sagen brugte journalist Jesper Vestergaard Larsen et opslag på en facebookprofil fra en hardcore islamist som kilde til, at “øjenvidne” modsagde politiets version af sagen selvom de havde set videooptagelser igennem og at der ikke var tale om et “overfald” eller “selvtægt” overfor den muslimske kvinde.

Det fremgik ikke af artiklen, at kilden selv hyldede khalifatet, sharia og jihad selvom det stod i selv samme opslag journalisten henviste til.

Journalist Jesper Vestergaard Larsen på BT omtaler hardcore islamist og jihadtilhænger som “øjenvidne” til niqabsigtelsen

Artiklen er fra 5. august 2018 i BT.

Men allerede den 31. juli 2018 skrev en anden journalist på BT,  Mads Branden om aktivister der ville demonstrere for “burkaforbuddet” under overskiften:

Martin Henriksen deltager i demonstration med kontroversiel organisation: ‘Det er fine folk’

I artiklen omtales aktivisterne som “kontroversielle” og jourrnalisten Mads Brandsen bruger en kilde der må betegnes som den yderste venstrefløj i hans framing. Kilden er Redox, som han kalder “et venstreorienterede og antifascistiske medie”, ikke venstreradikale.

Redox har tidligere været fremme i medierne som da flere af deres nedlemmer i 2013 blev dømt for vold og spionage.

“Venstreradikale dømt for politisk vold og spionage”

Det nævner journalist Mads Branden ikke. Derimod skriver han der vil “deltage” personer med tilknytning til politiske bevægelser der er “nynazistiske”. Det skulle stå på en side hos Redox. Det fremgår ikke de tilhører aktivisterne der hedder “For Frihed”. Kun at de vil møde op.

ANNONSE

Hvad der stod oprindeligt i artiklen i BT er dog ikke online længere.

BT har faktisk måtte korrigere hvad de skrev.

Rettelse: B.T. skrev i en tidligere version af denne artikel, at bevægelsen Dansk Front var nynazistisk. Det er ikke korrekt. Bevægelsen var nationalistisk. Vi skrev også, at Lars Hartvig var tidligere leder af Dansk Fronts afdeling i København. Det er heller ikke korrekt. Lars Hartvig har alene været aktiv i Dansk Front i København. B.T. beklager fejlene.

Hvad er der ikke beklages, er at man sætter personer sammen med aktivister i en demonstration hvor alle kan deltage sålænge den godkendt af politiet.

Alligevel forsøgte jornalisten Mads Brandsen, at kæde modstand mod niqab sammen med nazister og brugte en kilde som klart ligger på den alleryderste venstrefløj. En kilde hvis påstande altså var falske og BT måtte rette.

BT – Martin Henriksen deltager i demonstration med kontroversiel organisation: ‘Det er fine folk’

ANNONSE