Nyt

I går skrev vi Læger uden Grænser ikke har samlet migranter op siden de kom til SAR (Search and Rescue) uden for den libyske kyst den 4. august efter det længere ophold i havnen i Marseilles.

Aquarius – nu med offentlig logbog, dog ikke tracking – ingen migrantsigtninger

Det har siden ændret sig.

I to aktioner her fredag den 10. august samler de i alt 141 migranter op. Den ene opsamling er på 25 og den anden på 116. Migranterne skulle være samlet op fra træbåde. Læger uden Grænser oplyser de foreløbigt bliver i området for at lede efter flere.

Samtidigt er der i dag ankommet 72 til Italien fra Tyrkiet i en sejlbåd. Båden anløb en strand i regionen Calibiren ved Capo Bruzzano. Det skulle handle om afghanske, kurdiske og irakiske migranter. Af de 72 migranter er de 20 kvinder og 12 “mindreårige”. Skibet skulle være afsejlet fra Tyrkiet for en uge siden.

ANNONSE

Samtidigt beklager præsidenten for regionen Sardinen Francesco Pigliaru et stigende antal ankomster af migranter fra Nordafrika.

Indenrigsminister Matteo Salvini siger til dette:

“Den eneste vej, er at gribe ind i nærområdet, som jeg har gjort det i Italien. Inden slutningen af sommeren vil jeg besøge Tunesien og Algeriet” siger Salvini. Målet er, at stoppe antallet af bådafgange, bådankomster og døde i Middelhavet.”

Endvidere vil Italien satse på en stor plan, hvor landbrug, fiskeri og handel, samt sundhed og uddannelse bliver udviklet i Afrika.

Kleine Zeitung (Østrig)

ANNONSE