Nyt

Forhandlingerne mellem EU’s indenrigsministre i Luxembourg med sigte på en reform af de såkaldte Dublin-regler på asylfeltet gik som forventet i vasken tirsdag, da både Italien, Spanien, Østrig, Rumænien, Ungarn, Slovenien og Slovakiets ministre på deres regeringers vegne sagde lodret nej til et kompromisforslag udarbejdet af EU’s formandskab.

EU’s fremtidige politik på asylfeltet, som skal forsøges fastsat under topmødet i juni, er dermed helt ude i det blå.

Blandt de største pessimister,hvad angår unionens evne til at finde en fælles vej videre, er den belgiske migrationsminister Theo Francken.

Theo Francken. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.

Til Belgiens største fransksproglige avis Le Soir siger Francken at «reformen af Dublin-reglerne er lagt død».

Ministeren konstaterer at Østrig, som overtager EU’s formandskab den 1. juli, vil sætte fokus på beskyttelsen af EU’s ydergrænser, og selv tager han til orde for at begynde at tvangsreturnere bådene med migranter i Middelhavet. Konsekvenserne kan i modsat fald blive fatale for unionen, mener han:

Overfor sine kolleger tog Theo Francken til orde for et «pushback», med andre ord at tvinge bådene fulde af migranter tilbage til den afrikanske kyst. Ministeren havde gjort sig sine egne tanker om dette tema da han kom til EU’s ministermøde, og han advarede om at det kunne blive «døden for EU og Schengen-zonen hvis vi ikke løser migrationskrisen». For at gøre dette må man første «lukke alle dørene» i stedet for at gøre det Europa har gjort de sidste tre år: «at diskutere hvem, der skal placeres i hvilket rum i Europas hus. Men det vigtigste er at yderdøren og bagdøren er lukket».

ANNONSE

Europa må have en australsk asylpolitik, lyder Franckens opsummering, i modsat fald går EU i vasken indenfor fem år. Udmeldingen må være: «You will not make Europe your home». Den belgiske minister vil have, at EU indgår en migrantaftale med Tunesien ikke meget forskellig fra aftalen med Tyrkiet.

Hvad angår udspillene fra den nye regering i Italien, siger Francken «je suis Salvini». Alle valg viser at folk ikke vil have mere illegal indvandring, opsummerer han.

Le Soir– ANSA– Daily Express– Knack– De Morgen– RTBF– Il Messaggero– La Repubblica

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Lars Hedegaards bok her!

ANNONSE