Nyt

 

Fredag den 13. juli er Østrig, Tyskland og Italien med deres respektive indenrigsministre samlet i Innsbruck, det tyrolske centrum sydvest i kansler Kurz’ hjemland, for sammen at demonstrere en «treenighed» omkring «den italienske model for opstramning af indvandringen til resten af Europa», rapporterer Le Figaro.

Efter at være mødtes med de to andre indenrigsministre tidligere i går, skal Matteo Salvini selvsikkert have erklæret:

– Vore tre lande ønsker orden. Den europæiske union bør tilbyde sin udelte støtte, hvis den ønsker at undgå, at vore lande griber til ensidig handling.

De allerede ankomne migranter blev ikke diskuteret, selv om det i hvert fald for Tysklands vedkommende er et presserende tema. Men Tysklands indenrigsminister betragter det som vigtigere først at få tætnet hullerne, hvorfra der ”trænger vand ind”, før man tager fat på selve husets mere systematiske «vandskader», og som uanset hvad vil gøre sig politisk gældende i mange år fremover:

– Hvis vi løser problemet med ilandstigningerne [af migranter] i de italienske havne, er der ikke så meget tilbage.

Der har altså ikke været tale om at lukke Brennerpasset mellem Østrig og Italien, ej heller at sende de omkring 40 000 migranter, som er kommet til Tyskland fra Italien, retur.

ANNONSE

De tre forandringsivrige indenrigsministre anmoder også stærkt Bruxelles om at slutte sig til en bestemmelse om at få aftaler på plads med afrikanske lande, hvor ophavslandene selv må tage økonomisk ansvar for de illegale migranter, som kommer til Europa. Det skal begynde med Tunesien.

– Det er lang tid siden, at Europa har mærket en sådan forandringens vind over sig, fastslår Matteo Salvini.

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst