Nyt

Somalieren Hassan fik permanent opholdstilladelse i Sverige – efter at han var dømt for voldtægtsforsøg og flere tilfælde af seksuelt trakasseri. Han gik derefter løs på et nyt offer, mens han højlydt skrydede om at han anser det som sin “rettighed at kneppe svenske kvinder” uden at udvises fra Sverige.

Växjö tingsret giver Hassan ret: i en ny dom slipper han endnu en gang for udvisning, skriver Fria Tider.

I januar i år udsatte den 30-årige somalier Hassan kvindelige ansatte på en psykiatrisk afdeling på Sankt Sigfrids sygehus i Växjö for seksuelt trakasseri.

Han var allerede tidligere dømt til udvisning for voldtægtsforsøg og tilmed dømt for en række tidligere tilfælde af seksuelle overgreb. Trods det bevilgedes han permanent opholdstilladelse og fik lov til at blive i Sverige på livstid.

En af kvinderne på sygehuset havde bedt Hassan tie stille og ikke forstyrre de andre patienter da hun skulle dele medicin ud tidligt en morgen. I stedet stillede den 30-årige sig tæt ind til kvinden, lavede kneppebevægelser mod hende og tog hende på brysterne.

Somalieren udtalte “nedsættende ord om svenske kvinder”, ifølge dommen:

– Svenske kvinder er kun gode til en ting, forklarede han blandt andet.

Hassan begyndte så at trække lynlåsen ned hver gang hun passerede ham. Han lavede kneppebevægelser mod andre kvinder blandt personalet, og når han gjorde det stønnede han: “Hassan celebration!”

“Min rettighed at kneppe svenske kvinder”

En anden kvinde fortalte, at hun den samme dag blev udsat for samme slags overgreb. Hassan var fastspændt og konstant overvåget.

– Han sagde at jeg var ingenting værd som kvinde, at han skulle kneppe samtlige svenske piger og at det var hans rettighed.

Derefter tog han sin penis frem, begyndte at onanere foran kvinden og beordrede hende til at “sætte sig” på ham.

Fik opholdstilladelse efter voldtægtsforsøg

Den 12. februar 2010 forsøgte Hassan, dengang 22 år gammel, at voldtage en ældre kvinde ved Universitetssygehuset i Örebro, udenfor sygehusets p-indgang.

Somalieren kastede sig over den 58-årige kvinde, forsøgte at hive hendes bukser af og begyndte at onanere, skrev Aftonbladet.

I marts, samme år, dømtes Hassan til et og et halv års fængselsstraf i Örebro tingsret for forsøg på voldtægt.

Efter at han kom ud af fængslet skulle han ifølge dommen udvises fra Sverige i fem år, men udvisningen blev ophævet ved dom i maj 2012, og i stedet for at blive sendt hjem fik Hassan permanent opholdstilladelse.

Somalieren var lige før idømt fire måneders fængsel for fire tilfælde af seksuelt trakasseri.

Hassan er fortsat somalisk statsborger. Han har behov for tolk til trods for at han har boet i Sverige i mange år, skriver Fria Tider.

For nylig fik somalieren den sidste dom fra Växjö tingsret. Hassan blev dømt for to tilfælde af seksuelt trakasseri, hærværk og vold mod offentlig tjenestemand. Straffen blev bare “skyddstillsyn” (indebærer overvågning i et års tid, minder for øvrigt om en betinget dom). Anklageren krævede ikke udvisning.

ANNONSE

 

ANNONSE