Kopierede/fra hoften

Der er visse ting som er no-go på de sociale medier: Vitser om sorte som har med aber at gøre. Hovedrolleindehaveren i tv-serien Roseanne, Roseanne Barr, sagde at Obamas nærmeste rådgiver, Valerie Jarrett, så ud som et miks af Det muslimske Broderskab og ”Planet of the Apes”.

Det, som er morsomt i et lukket forum, er det ikke når det kommer ud på nettet. Særlig ikke når vitsen kommer fra højre og er rettet mod venstresiden.

Det hjalp ikke, at Barr beklagede og lagde sig fladt ned. ABC Entertainment trak hele serien tilbage, som har ellers har fået en god modtagelse fordi den bryder med konventionelle opfattelser og er et friskt pust fra det konservative Amerika.

Baggrunden var oplysninger fra Julian Assange om, at Obamas CIA har spioneret mod kandidater ved det franske præsidentvalg også.

Slik stemningen er i Amerika er dette over streken.

“Roseanne’s Twitter statement is abhorrent, repugnant and inconsistent with our values, and we have decided to cancel her show,” Channing Dungey, the president of ABC Entertainment, said in a statement Tuesday afternoon.

Det finnes ingen avregning den andre veien: Du blir ikke tilgitt fordi venstresiden har sagt enda drøyere ting. Det er ikke slik det fungerer.

 

ANNONSE