Kommentar

                                       Justin Smollett hos Obamas i Det Hvide Hus med broren Jojo. Foto: Twitter

Frafaldet af sigtelsen mod Justin Smollett handler om noget meget mere: Det viser, at loven ikke er lige for alle og at nogen kan bruge deres selvvalgte identitet til at svine andre til for deres hudfarve og kultur. Det er topeksemplet på det bigotte liberale Amerika.

I skyggen af Mueller-rapporten kom meldingen om at statsadvokatkontoret i Cook County dropper de 16 tiltaler mod Empire-skuespiller Justin Smollett. What! Han kunne imødese se flere år bag tremmer efter at et bjerg af beviser var afdækket om at han fik sin personlige træner og dennes bror til at arrangere et overfald på ham iført MAGA-luer.

ANNONSE

Forberedelserne var så amatøragtigt gjort at Smollett nærmest bad om at blive afsløret.

Det, som gjorde sagen stor, var at Smolletts story blev købt af de store anti-Trump-kanaler, CNN, MSNBC, ABC, NBC, som brugte den i krigen mod Trump: -Se hvad en sort mand er udsat for i Trumps Amerika.

Man hørte formelig lyden af hovslagene fra klanmedlemmernes heste.

Men modstykket til KKK er ”tinfoil-hat”, tinnfolie-hat, et symbol på kuk-kuk-folk, som tror på hvad det skal være.

Smolletts historie sammen med offer-selvmedlidenheden og aggressiviteten mod Trump gjorde det hele uspiseligt, hvis det var opdigtet.

Hvilket Chicago-politiet beviste, at det var. De satte 45 mand på sagen og arbejdede døgnet rundt for at finde ud af om der var hold i historien.

Da politimester Eddie Johnsen præsenterede tiltalen havde han nogle specielle ord til Smollett: – Du er en sort mand og du valgte at bruge et symbol fra de mørkeste kapitler i vor historie – galgen. ”Shame on you”.

Det virkede som om Smollett var færdig. Men før han røg ind bag tremmer – for bare at komme ud mod kaution – nåede han at give et Tv-interview hvor han fortsatte med at fremstille sig som et offer: Han var villig til at lide “for the movement”. Han er begyndt at snakke om at han er del af en bevægelse.

Det gjorde han også tirsdag. Hvilken ”movement” er dette? Er det den med alle de falske historier, spurgte Tucker Carlson i nat. Dem er der efterhånden mange af. Faktum er at medierne er fulde af ”fake news”. Det har norske medier ikke fået med sig, de er selv aftagere og kolportører af de samme falske historier.

Det er interessant at se hvordan NTB (Norges svar på Ritzau) fremstiller historierne: Smollett-sagen – frikendelsen – “taler de ned”. Dens store polariserende effekt i USA forsvinder. Tilbage bliver en løsladelse uden forklaring. Da kan man sige som liberale medier gør: -Vi ved ikke hvad, der skete. Det er et mysterium.

Men det er løgn. Smollett blev frikendt fordi han er ven med Michelle Obamas kreds. Det er hendes tidligere stabschef gennem otte år. Tina Tchen er nu advokat i Chicago. Hun greb ind og fiksede “løsninger”: Smollett gjorde samfundstjeneste – slikkede konvolutter i Jesse Jackson-centeret – endnu en mægtig politiker i en by, hvor sorte har meget at skulle have sagt.

According to the Chicago Sun-Times, the effort by Foxx came after a former Michelle Obama chief of staff reached out to Foxx. The newspaper reported that the chief of staff and lawyer was a supporter of Smollett. She was described as Tina Tchen, “a Chicago attorney and former chief of staff for former First Lady Michelle Obama,” by the Sun-Times.

Statsadvokaten, som havde sagen, Kim Foxx, blev valgt med økonomisk støtte fra George Soros. Hun er ”that kind of guy”, hun tilhører Obama-Soros-sfæren.  Da der blev afsløret kontakter mellem Tina Tchen og Foxx erklærede hun sig inhabil og lod viceleder Joe Magats overtage. Det er ham, der har droppet sagen mod Smollett. Det sker med henvisning til en aftale om “udsat retsbehandling”, noget som gør at statsadvokatens kontor kan sige, at Smollett ikke er frikendt.

Men det er det han i realiteten er, og anti-Trump-medierne kan igen begynde at spinne over at han er en helt. Hans advokater – Smollett skal have engageret samme krisemanager som Harvey Weinstein – lod som om han har været et offer hele tiden:

 “He was a victim who was vilified and made to appear as a perpetrator as a result of false and inappropriate remarks made to the public causing an inappropriate rush to judgment,” his lawyers said in a statement.

Amerikanerne opfatter dette som korruption, hvilket det også er. Nogle er mere lige for loven end andre. Det er så groft at selv politichefen og borgmester Rahm Emanuel, som selv er del af Obama-systemet, tog afstand fra afgørelsen.

Rahm Emanuel joined Superintendent Eddie Johnson in expressing anger over the dropped charges.

“This, without a doubt, is a whitewash of justice and sends a clear message that if you’re in a position of influence and power you’ll get treated one way. Other people will be treated another way,” Emanuel said in a joint news conference with Johnson, who also criticized the decision. “There is no accountability then in the system. It is wrong, full stop.”

Hvorfor udtaler de sig, som de gør? Fordi Demokraten Emanuel til fulde forstår, at dette er “won’t wash” blandt vælgerne. De godtager det ikke. Også sorte har respekt for lighed for loven, og det er her hykleriet og det bigotte hos den liberale elite kommer ind: De priser høje idealer, men river dem i virkeligheden ned i sølet.

Historien om rige mennesker, som har købt pladser til deres børn ved eliteuniversiteterne, har vist amerikanerne, at de har fået en korrupt elite. Disse børn var ikke kvalificerede, men de fik “influencers” til at forfalske sportsresultater så de blev optaget, og dermed pressede andre ud som var kvalificerede.

Den liberale elite har forsøgt at kapitalisere på folks følelse for lighed ved at gøre ”white privilege” til et angrebsmål: De udnytter de sortes historie i USA som ammunition mod deres politiske modstandere. Mange som bruger ”white privilege” er selv hvide. Det ser de ingen modsætning i.  For at få argumentationen til at virke må de også have vellykkede, smarte sorte og folk af andre etniciteter med. Smollett er et ”perfect example”, han er sort, homofil og skuespiller. ”The perfect guy”. Han har forstået hvordan han kan udnytte anti-Trump-kræfterne til sin egen fordel. Men han gjorde det på en ubegavet måde og blev afsløret.

Men medierne har nu fået det figenblad de behøver for at fortsætte fremstillingen af ham som offer. Dette får norske brugere ikke med sig, for norske medier driver nu samme dyrkelse af ofre, særligt hvis de er celebriteter.

I Norge og Vesteuropa ser vi den samme brug af religion, kultur og race som politiske våben: Hvide konservative, nationalsindede, bliver tvunget i defensiven i kraft af at være hvide og norske. Det er en usmagelig taktik, men den virker. Folk udvikler dårlig samvittighed selv om de ikke kan gøre for at de er født hvide og norske.

Hvis man skal gennemskue dette skuespil må man vende sig mod USA. Der har de konservative for længst gennemskuet skuespillet og taget kampen op.

Du vil ikke få sandheden fra de norske medier, for de bruger nu også religion, kultur og race som politiske våben, på samme måde som deres kumpaner i USA.

Her er NTB´s Smollett-sag: Den er skrevet ”gerade aus”, altså som en ”straight story”, den ensrettede eller uopmærksomme læser vil ikke bemærke faldgruberne.

Sigtelsen mod den amerikanske skuespiller Jussie Smollett (36) er frafaldet, oplyser hans advokater. En lettet Smollett siger han nu vil fortsætte jobbet.

Smollett, mest kendt fra Tv-serien «Empire», blev i begyndelsen af marts tiltalt på 16 punkter, blandt andet for at have løjet om et racistisk overfald.

I en udtalelse tirsdag siger skuespillerens advokater, at sigtelsen er frafaldet.

I vinter fortalte skuespilleren til politiet i Chicago, at han var blevet fysisk angrebet af to mænd, og at de kom med racistiske og homofobiske ytringer mod ham. Efter angrebet fik Smollett støtteerklæringer fra hele USA.

Senere samme måned blev skuespilleren pågrebet for at have opdigtet historien og for at have iscenesat angrebet. Han blev senere løsladt mod kaution. Nu er sigtelsen frafaldet.

Takkede for støtten

– Jeg har talt sandt på alle mulige måder siden første dag, siger Smollett.

Skuespilleren siger at han nu vil begynde at arbejde igen, og komme videre i livet. Tirsdag takkede han familie, venner og støtter som har hjulpet ham gennem den vanskelige tid.

Statsadvokaten i Chicago er foreløbigt ikke kommet med nogen forklaring på hvorfor sigtelsen mod Smollett er frafaldet. Selv forklarer den 36-årige at han aldrig frivilligt ville have påført sin familie en sådan smerte.

– Jeg ville ikke have været i stand til at gøre noget af det, jeg er blevet anklaget for, fortsætter han.

Stor sag

Det var overvågningsbilleder fra stedet som satte politiet på sporet af to nigerianske brødre. En af dem er Smolletts personlige træner. Deres forklaring bidrog til at Smollett blev mistænkt for at have spillet en aktiv rolle i sit eget overfald.

Sagen har fået stor opmærksomhed i USA.

USA går gennem en polariseret politisk periode, hvor spændinger på baggrund af politiske, etniske og religiøse skillelinjer er blevet et stigende samfundsproblem. Flere amerikanere har anklaget Smollett for at have forsøgt at hælde benzin på bålet.

 

Jussie Smollett & Michelle Obama: What’s the Link?

 

 

ANNONSE