Nyt

Barack Obama har holdt en tale i Chicago, hvor han siger, at amerikanerne bør være på vagt over for en udvikling, der kan gøre USA nazistisk. Det er ingen tvivl om, hvor og hvem han mener, faren kommer fra.

At a speech earlier this week, the former president told the Economic Club of Chicago that «things can fall apart fairly quickly» if Americans don’t «tend to this garden of democracy.»

During the speech Tuesday, Obama pointed to Hitler’s rise to power in Germany as he implored the audience to «pay attention … and vote.»

Obama also defended the media. He said the press «often drove me nuts» but that he understood that a free press was vital to democracy.

Truslen om at USA kan blive nazistisk, har været en skabelon, som venstrefløjen har brugt i årtier. Den hører til hos det yderste venstre. At Obama bruger den nu, siger noget om, hvor han hører hjemme.

Under valgkampen appellerede Obama til vælgerne og sagde, at de skulle forsvare hans «legacy» ved at stemme for Hillary. De hørte ikke på ham. Der er ingen tegn på selvransagelse hos Obama. I lyset af, hvad der er kommet frem: Mener han fortsat, at Hillary var en god arvtager? Er det de samme værdier, hun står for?

ANNONSE

Donna Brazile fortæller i sin bog som demokratisk tillidsvalgt, at Obama som præsident kun var optaget af én ting: Obama. Han var ligeglad med partiet. Han ser sig åbenbart som en leder, der er hævet over partierne, og med ret til at kritisere efterfølgeren. Det har ingen præsident gjort før ham.

Obama er blevet en «splittende» person. Han var splittende som præsident og han fortsætter med at være det. Fremstillingen er sort/hvid: Trump står for det hvide, kristne Amerika og Obama for det progressive. At amerikanerne har sagt nej til dette «fremskridt» afficerer ikke Obama.

Obama siger ikke eksplicit, at USA bevæger sig i retning nazisme, men han udtrykker sig forblommet, dvs. han antyder, insinuerer. Når Chicago Tribune skal lave en overskrift, bliver de tvunget til at tolke hans ord, og så bliver overskriften skræmmendel:

Obama in Chicago speech: Protect democracy or risk taking path of Nazi Germany

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE