Nyt

Billede: Politiraid, illustrationsfoto / Foto: Wikimedia Commons

I forbindelse med pågribelsen af tre terrormistænkte i Sverige har politiet fjernet 10-15 tønder med kemikalier som var oplagret på samme ejendom som moskéen i Strömsund, oplyser Expressen.

I tillæg til den arresterede usbeker i Akalla i Stockholm, som havde kontakt med Stockholms-terroristen Akilov, slog politiet også til i Nordsverige, hvor de pågreb endnu en mistænkt terrorist.

Der kommer kun få oplysninger frem. Lederen af moskéen på ejendommen kender ikke til nogen politiaktion, siger han. Og en af slægtningene siger, at den pågrebne mand havde købt maling på nettet og samtidig fået leveret kemikalier. I nogle af tønderne skal der have været en kloropløsning.

Næste aktion gennemførtes i Strömsund, beretter kilder overfor Expressen. Ifølge SVT slog nationale indsatsstyrker, civil og uniformeret politi til ved 10-tiden – også ifølge Expressen mod den bygning, som huser moskéen. Der skal en person være anholdt.

Säpo er dog tavse og vil ikke sige noget om, hvorfor personerne frihedsberøvedes – eller hvor mange aktioner, der gennemførtes.

Expressen har været i kontakt med talsmænd for moskéen. De kender ikke til nogen aktion mod ejendommen.

Slægtningen til den arresterede mand forklarede, at da denne havde indset at malingen ikke kunne bruges, havde han tænkt sig at skille sig af med den og han havde derfor lastet tønderne  på en trailer. Malingen skulle være brugt på et hus som den terrormistænkte havde tænkt sig at bygge. Den terrormistænkte er uskyldig, hævder slægtningen.

Da den nu terrormistænkte mand havde indset, at malingen ikke kunnet anvendes, havde han besluttet at skille sig af med den, hvorfor han lastede tønderne på en anhænger. Anledningen til at han købte malingen var ifølge slægtningen, at han ville bygge et hus som skulle males.

Slægtningen siger også at manden ikke kender Rakhmat Akilov eller nogle af de andre som blev anholdt i mandags.

Lokalavisen Östersundsposten har snakket med en slægtning og et ældre nabopar til manden som blev pågrebet i Strömsund.

Naboer til manden beretter overfor ÖP, at de så politiet bære tønder bort fra mandens grund. Avisen skriver at politiet havde en lastvogn med anhænger og at betjentene tilsammen bar ti til 15 store tønder bort fra mandens mark.

– Man kan undre sig over, hvad de her tønder var beregnet til, siger kvinden til ÖP.

Ifølge en af slægtningene har manden købt maling på nettet og udover maling fået leveret kemikalier. Noget som manden skal have været uvidende om. I nogle af tønderne skal der være fundet kloropløsning, skriver ÖP.

Säpos pressetalsperson siger at det kan komme til flere arrestationer i forbindelse med kemikaliebeslaglæggelsen og anholdelsen af de tre terrormistænkte.

Expressen   Aftonbladet

 

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE