Nyt

I Bollnäs er en 45-årig mand er sigtet for at have dræbt sin eks-kones samlever. Politiet mistænker, at der er tale om et æresdrab.

Parret havde flere gange forgæves bedt om, at manden måtte få et polititilhold efter at han var fremkommet med drabstrusler.

Det er ikke første gang den 45-årige omtales i forbindelse med et æresdrab: For 14 år siden tilstod han således drabet på sin kusine Fadime Sahindal, men blev i stedet dømt for at have løjet i retten i et forsøg på at dække over Fadimes far. Sagen vakte dengang stor opmærksomhed båd i og uden for Sverige.

fadime-sahindal

Fadime Sahindal som blev slået ihjel af sin far for 14 år siden. Nu er hendes fætter sigtet for drab.

 

Svenske medier kunne sent lørdag aften berette, at en 55-årig var blevet stukket ihjel med kniv foran øjnene på flere børn. Politiet beskrev situationen i et villaområde i Bollnäs for Expressen:

– Vi fick samtal om att en man ska ha blivit knivhuggen i en lägenhet i Bollnäs. Vi hittar en livlös man, påbörjar hjärt- och lungräddning men lyckas inte få liv i honom utan han avlider på plats, säger Daniel Ågren, befäl vid polisregion mitt.

Offret höggs ihjäl framför flera yngre barn. En handfull krishanterare från kommunen, den så kallade posomgruppen, kallades omedelbart ut i tjänst under natten för att hjälpa vittnena.

– Vi tar hand om en massa chockade vittnen – både vuxna och barn, säger Daniel Ågren.

Hur många personer fanns i lägenheten?

– Ett flertal. Jag vet att det var ganska unga barn.

Har stået på i otte år

Den 45-årige blev arresteret søndag morgen. Drabet er kulminationen på et ære/skam-drama, der har stået på de seneste otte år, ifølge Expressen. Indtil da var den 45-årige gift med en kvinde, som valgte at lade sig skille fra ham.

ANNONSE

De seneste år har hun boet sammen med den 55-årige som nu er dræbt. Parret har modtaget flere drabstrusler fra manden, og så sent som sidste år, blev han dømt for trusler. Dengang vidnede kvinden i retten og fortalte, at hendes ex-mand havde truet med at dræbe hendes brødre, drikke deres blod og derefter tage sit eget liv. Han blev idømt 80 dagsbøder.

– Han har hotat både henne och familjen flera gånger, vilket polisen inte har tagit på allvar, berättar en nära anhörig till kvinnan.

– Han har sagt klart och tydligt att han inte kan döda henne eftersom hon är mamma till hans barn. Då ska han i stället skada de i hennes närhet som hon tycker om mest.

I to tilfælde inden for de seneste år har parret bedt om et polititilhold, men det har ikke vundet gehør hos anklagemyndigheden.

Mens datteren så på

Lørdag aften skal gerningsmanden have været maskeret og ventet udenfor parrets hus i Bollnäs. Minutter efter at kvinden kom hjem, skal han være brudt ind i huset og gået voldsomt til angreb på hendes samlever, der lå og hvilede sig på sofaen.

Han skal have hugget gentagne gange mod flere dele af kroppen. Det gjorde han foran øjnene på sin egen datter, siger Expressens kilder.

Etter angrebet skal manden være løbet væk fra huset. Halvanden time efter blev han pågrebet uden dramatik i nabolaget. En person som er i nær familie med kvinden, og som selv er blevet truet af manden, siger:

– Det har med heder att göra för hans del. Han klarade inte av att hon var med en man som kunde behandla henne på ett bättre sätt, som tog hand om barnen på ett bättre sätt. Som klarade av allt som han inte klarade av.

Søndag aften kl. 18.00 havde SVT Rapport ikke et ord om denne sag.

 

Fadimes kusin gripen misstänkt för knivmord

ANNONSE