Nyt

Den 29-årige F.M. havde til sit bryllup i 2012 selskab af flere dømte syrienkrigere og Said Mansour, der har flere terrordomme på sit generalieblad. Mansour er bedre kendt som “Boghandleren fra Brønshøj”.

En af de arresterede i terrorsagen, 29-årige F.M. er adjunkt og underviste på Copenhagen Business Acadmy. Skolen bekræfter at en af deres ansatte er anholdt.

De to mistænkes for være en del at terrornetværk, som har sendt droneudstyr til terrorgruppen Islamisk Stat.

29-årige F.M. blev ifølge DR’s oplysninger anholdt på sin arbejdsplads Copenhagen Business Acadamy i Nansensgade i København. Her er han ifølge DR’s oplysninger adjunkt og har undervist i markedsføring.

– Anholdelsen foregik ualmindeligt stille og i civilt, så ingen udefra opdagede det, fortæller DR’s retsanalytiker Mette Mayli Albæk, der var til stede på Nansensgade. Her har politiet også undersøgt en bil i en parkeringskælder.

Copenhagen Business Acadamy bekræfter, at en af deres medarbejdere er blevet anholdt.

– Mere ved jeg faktisk ikke på nuværende tidspunkt, siger Lars Brejnrod, der er ressourcedirektør på handelsakademiet.

Den andre anholdte, arbejdet i en cykelbutik på Nørrebro.

29-årige C.S. blev anholdt på sin arbejdsplads i en cykelbutik på Tagensvej i København.

– Lige nu er området omkring butikken afspærret, og vi har fået at vide, at manden er ført væk fra butikken gennem en bagindgang, fortæller DR’s reporter på stedet, Troels Kingo.

Selvom de to 29-årige mænd udadtil har levet helt almindelig liv, så har de i flere år været en del af det radikale islamistiske miljø i Danmark.

Det viser dokumenter, DR Nyheder har indsigt i.

De to var del af det radikale islamistiske miljø og havde relationer til flere syrienkrigere.

29-årige C.S. har i en periode været en central del af den salafistiske gruppe “Kaldet til Islam,” som blandt andet ville indføre sharia-zoner i Tingbjerg. Han har flere gange været med til “Kaldet til Islams” demonstrationer, blandt andet da gruppen protesterede mod det belgiske niqabforbud i 2014.

Samtidig er de to terrormistænkte begge kendt af politiet i forvejen og har været afhørt i forbindelse med flere sager om netop syrienkrigere.

 

Terrormistænkt underviser på erhvervsakademi

ANNONSE