Nyt

Özz Nûjen og Rakhmat Akilov. Foto: Sanna Dahlén / Wikimedia Commons og privat foto

Den mistænkte for terrorangrebet i Drottninggatan i Stockholm, Rakhmat Akilov, fik 85.000 kroner fra Özz Nûjens familie, fremgår det af politiets efterforskning.

Özz Nûjen er en af Sveriges mest kendte komikere. Han er fast bidragsyder i Expressen, og er kendt for sine politisk korrekte synspunkter.

I en sms til helagotland.se skriver han «har faktisk ingen anelse om hverken hvilket job Akilov skal have udført eller om overførsler af penge.

Ifølge helagotland.se overførte Nûjens far og søster tilsammen 85.000 kroner til Akilovs konto. Pengene skal have været sort betaling for arbejde udført på ejendomme på Gotland som også Özz var medejer af, skriver Nyheter Idag.

Af politiets efterforskningsdokumenter fremgår det at Rakhmat Akilov ikke opgav indtægterne til skattemyndigheden.

I forhør angav Akilov at han «jobbede der [på Gotland] sort et par måneder» med maling og rengøring.

Komikern Özz Nûjen og hans søster købte gennem sit familieejede firma Hyrfrid AB i marts 2015 en gammel skole i Tingstäde på Gotland for knapt fire millioner kroner. Siden da har de udført omfattende renoveringer.

Det fremgår ikke af betalingerne om det er disse renoveringer som Akilov har arbejdet med på. Flere af overførslerne til Akilov er dog mærket «Job Gotland».

Den største udbetaling er på 29 300 kroner og er mærket GOTLAND. Den kommer fra Özz Nûjens søster Debbie Nûjen og hendes sambo.

Den første betaling skete 13. september, den sidste 26. oktober 2015. Pengene fra familien Nûjen var Akilovs største indtægtskilde det år.

Katarina Janouch kommenterer på sin blogg:

Om min familie overførte 85 000 til en person som senere viste sig at være mistænkt terrorist som koldblodigt har myrdet seks personer og skadet et stort antal andre, så havde jeg trådt frem og vist min forfærdelse. Men her hersker en dødsens stilhed. Hvilket givetvis får én til at undre sig. Har politiet forhørt Debbie og Mamoste Nujen, samt Richard Damm, og spurgt hvorfor disse overførsler fandt sted?

En pikant detalje er at Nûjens søster er asyladvokat. Katarina Janouch:

Den næste ting der undrer, er hvordan familien kom i kontakt med Akilov, og det næste spørgsmål bliver så, hvordan det kan være, at man betalte så dyrt for hans eventuelle tjenester. Var det overhovedet ”arbejde” han blev betalt for? Dette er givetvis bare spekulationer, men det er lystige veje, der krydser hinanden når en komiker og hans søster, der arbejder som migrationsadvokat, kommer i kontakt med en lyssky asylsansøger og vælger at give ham opgaver på Gotland. Desuden har søsterens far bidraget med ti tusind, lige ind på Akilovs konto. Måske er der ingen sammenhængt, men Debbie Nujens partner Richard Damm åbner et flygtningecenter i efteråret 2015, firmaet Other Omsorg AB registreres den 9. oktober 2015.

Özz Nûjen kommenterer at han ikke kender til at Akilov skulle have arbejdet for ham.

”Jeg ved ingenting om det. Alle forhandlinger og kontakter med forskellige firmaer, bygningsarbejdere og håndværkere har min svoger varetaget og han har ligeledes været projektleder.. Så jeg har faktisk ingen anelse eller kan fortælle mere. Mvh Özz”, skriver han i en sms til helagotland.se.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Vestens triste eftermæle