Kopierede/fra hoften

Tirsdag oplevede vi at Al Shabaab angreb et hotel i Nairobi. 21 mennesker blev dræbt. Fredag blev fem medhjælpere fremstillet for en domstol i Nairobi, blandt dem en canadisk statsborger. I Europa er det blevet reglen at politiet øjeblikkeligt kalder terrorister for ensomme ulve med psykiske problemer.

Forsvarer til Kiwi-terroristen i Oslo deler ikke opfattelsen hos hverken PST eller manden selv om at han er terrorist. Ola Lunde mener han er syg og ensom og bør til lægeundersøgelse.

Hans advokat, Ola Lunde, siger at han ikke køber PST´s teori om at den 20-årige er terrorist. Lunde vil have russeren til læge og siger at gutten erkender at han er psykisk syg.

– Han er en sindsforvirret og ensom gut. Han siger at han ønsker at dræbe europæere, som han mener, har det for godt, siger advokaten.

Manden er helt uberørt af situationen, siger Lunde og mener det indikerer at han er syg.

Ifølge Lunde virker manden uberørt af situationen, og han siger det er et «åbent spørgsmål» om hvorvidt han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

– Han har det tilsyneladende godt. Det er mærkeligt i sig selv, ud fra den sigtelse, han står overfor.

Men Lunde siger selv at manden ønskede at kopiere terroren mod Bataclan 13. november 2015 og julemarkedsmassakren i Berlin, hvor Anis Amri pløjede ind i de julehandlende. Akkurat samme modus som Stockholms-terroristen Rakhmat Akilov brugte 7. april 2017.

ANNONSE

At tolke uberørthed som tegn på sygdom er at benægte jihads karakter. Det fungerer som en undskyldning for drabene og en mørklægning af den aggressive ideologi, som kræver stadig flere uskyldige ofre.

Advokaten mener, det er hævet over tvivl at manden må mentalundersøges.

– Jeg mener, at handlingen og sigtelsens karakter må gøre at alle må indse, at noget ikke er i orden. Her bør det undersøges, siger han.

At opkaste sig til psykolog under dække af humanitet er antihumant mod ofrene.

Lunde frikender

Lunde er advokat, men optræder snarere som en, hvis opgave det er at frikende manden og bagatellisere forbrydelsen.

Lunde mener ikke, at klienten er tilknyttet nogen terrororganisation.

– Det jeg kan sige, er vel at han er en ensom ulv som operer alene og ikke har noget netværk, hverken her i Norge eller andre steder, siger advokaten.

Det vi andre kan sige er at Lunde bluffer. Han ved ikke noget om hvorvidt hans klient har et netværk i Norge eller andre steder.

Det er en oprørende ligegyldighed overfor et ungt menneske, som ligger hårdt såret på sygehuset.

Der blev sagt akkurat det samme om Anis Amri, som det Lunde hævder om sin klient: At han var en ensom ulv, og ikke handlede på vegne af andre. Det sagde man også om de fire, der slagtede Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko 18. december.

I begge tilfælde viste det sig at være forkert. Anis Amri var del af en IS-celle. Siden disse nyheder skyldes politiarbejde, som foregår over lang tid, kom meldingen først 15. december 2018. Hvis medierne var interesseret, ville de have bragt dem alligevel.

Breitscheidplatz-Attentäter Amri war Teil einer Terrorzelle

Bild meddeler at to uger efter massakren på Breitscheidplatz 19. december 2016, hvor 12 mennesker blev mejet ned og et større antal alvorligt såret, fik tysk politi oversendt en 173 sider lang rapport fra politiet i Brindisi. Her fremgik det at Amri havde haft hjælp af mindst to islamister. Oplysningerne var et resultat af telefonaflytninger.

Men tysk politi nægtede at tage informationen til efterretning. De fastholdt at Amri var en enkeltstående forbryder.

Indenrigspolitisk talskvinde for De Grønne, Irene Mihalic: Der bliver stadig flere grunde til at sige, at Amri ikke var en enkeltstående gerningsmand, men i det mindste havde andre medvirkende. Enlig-ulv-tesen er totalt tvivlsom. Alligevel bliver alt som afviger fra den ikke fulgt op af tyske sikkerheds- og efterforskningsmyndigheder.

Irene Mihalic, sagte dem RND zu dem Papier: „Die Anhaltspunkte mehren sich, dass Amri kein Einzeltäter war, sondern zumindest Mitwisser hatte. Die Einzeltäter-These ist totaler Murks. Doch leider wird alles, was von ihr abweicht, von den deutschen Sicherheits- und Ermittlungsbehörden nicht weiter untersucht.“

Det er en ganske stærk melding: Politiet følger et pålæg om at se terror isoleret. Det kan kun komme fra politisk hold. Gerningspersonerne er enlige og sindsforvirrede. Når man går så langt at man undlader at følge spor, som fører i en anden retning, er europæerne virkeligt ilde stedt.

Samme mønster fulgte dækningen af drabene i Marokko. Det hed sig, at det var fattige omstrejfere og håndværkere. Men så kom afsløringen af K. Zoller og forbindelsen til Syrien. Da var allerede 23 pågrebet.

De, som skulle have holdt politikerne og politiet i ørerne: Medierne, er ikke specielt optaget af at minde offentligheden om disse spor.  Informationerne kommer stykvist og delt, og glemmes hurtigt igen.

Nu er terroren kommet til Norge. Det er faktisk livsvigtigt at forstå og for at forstå må man huske.

Advokaten spiller et apologi-spil. Måske i forvisning om at det er noget anklagemyndigheden har forståelse for.

Jihad er ikke jihad

Det man gør, er at se bort fra, hvad jihad er. Når nogen siger de ønsker at dræbe flest muligt europæere bliver det forklaret med sygdom.

Med vor «egen» terrorist var det omvendt: Ham forsømte man at forbinde med et stort politisk miljø, og gjorde det så sent som med Sylvi Listhaug. Omdrejningspunktet, kalder de det. Han måtte også dømmes som tilregnelig for at retfærdigheden skulle ske fyldest.

Men med jihadisterne er det omvendt: De psykologiseres og deres motiv reduceres til en sygdom.

Jihad er ikke en sygdom. Jihad er en krig Europa står midt i. At benægte det er at være medvirkende til disse forbrydelser.

Eliten i Europa vil ikke se ondskaben i øjnene.

Vor egen PST-chef bruger udtrykket, at terroristen har «tilhørsforhold til islam». Han snakker om det som noget udvendigt, en ekstern faktor. Ikke drivkraften for hans handlinger.

Dette er samme PST-chef som tror på «omfarvelsen». Hun skal tage over som politidirektør i Oslo.

ANNONSE