Nyt

Stillbillede: Facebook

Det slørforbud for børn, som regeringen i Østrig har bebudet, møder nu modstand fra islamistisk hold i form af en protestaktion på de sociale medier, skriver Kronen Zeitung.

Under overskriften «Nicht ohne mein Kopftuch» (Ikke uden min hijab) er en række billeder og videoer af unge piger med hovedtørklæde, også helt ned mod spædbarnsalderen, blevet slået op på Facebook og Twitter.

På en video under #nichtohnemeinkopftuch erklærer en pige i børnehavealderen, at hovedtørklædet er en del af hendes identitet. Voksne mænd og kvinder kræver at politikerne holder fingrene væk fra brugen af slør. Under opslagene fra Wien kommer der «solidariserende» billeder fra hele verden.

Andre brugere reagerer stærkt negativt på det de mener, er instrumentalisering af børn. Plejer børn i børnehavealderen at reflektere over deres egen identitet? Hashtagget efterlader indtrykket af at det er børnene selv som snakker, men måske er det faktisk de voksne?

ANNONSE

Ordene som er brugt, minder stærkt om filmtitlen «Ikke uden min datter» (1991). Filmen handler om den kamp, som en amerikansk kvinde, gift med en voldelig iraner, kæmper for at få datteren med sig ud af Iran, hvor manden har bestemt sig for at blive, i stedet for at rejse med familien tilbage til USA, hvor han har mistet sit arbejde.

Hvis hashtagget bevidst spiller på filmtitlen, kan det se ud som om hijabens forsvarere ikke har tænkt sig at give sig så let.

 

ANNONSE