Kommentar

Billedet: Maria Ladenburger

Voldtægten og mordet på en 14-årig jødisk pige, begået af en afvist irakisk asylansøger, har på ny rettet søgelyset mod Tysklands migrantvoldtægtskrise, som er fortsat uhæmmet i årevis under myndighedernes medansvar og offentlighedens apati.

Tusinder af kvinder og børn er blevet voldtaget eller seksuelt forulempet i Tyskland, siden kansler Angela Merkel inviterede mere end en million hovedsagelig mandlige migranter fra Afrika, Asien og Mellemøsten til landet.

Den seneste forbrydelse, som helt kunne have været undgået, er særligt forkastelig, idet den i én handling understreger de mange farlige følger af Tysklands åben-dør-migrationspolitik — herunder den mangelfulde undersøgelse af dem, der lukkes ind i landet, og praksis med at lukke kriminelle migranter direkte tilbage til de tyske gader i stedet for at holde dem indespærret eller deportere dem.

ANNONSE

Forbrydelsen udstiller tillige den grove forsømmelighed hos Tysklands politiske klasse, som synes mere optaget af at fastholde multikulturalismen og rovgriske migranters rettigheder end at beskytte tyske kvinder og børn imod dem.

Politiet siger, at Ali Bashar, en 20-årig irakisk kurder, voldtog Susanna Maria Feldman, kvalte hende og bagefter smed hendes legeme i et skovområde langs nogle jernbanespor i udkanten af Wiesbaden. Bashar flygtede derpå til Irak på falske identitetspapirer.

Feldman havde været savnet fra sit hjem i Mainz siden den 22. maj. Hendes mor indleverede en efterlysning den 23. maj. Men politiet begyndte end ikke at søge efter pigen før over en uge senere, da en unavngiven 13-årig dreng, en migrant som boede på det samme flygtningecenter som Bashar, kontaktede politiet. Feldmans lig blev omsider fundet den 6. juni.

14-årige Susanna Maria Feldman (indsat billede) blev voldtaget og myrdet af Ali Bashar, en afvist irakisk asylansøger i Tyskland. Han smed hendes legeme i et skovområde i udkanten af Wiesbaden. (Billedkilder: Feldman – Facebook; Wiesbaden – Maxpixel)

Bashar var ankommet til Tyskland i oktober 2015, netop som migrantstrømmen toppede, sammen med sine forældre og fem mindre søskende; de hævdede at være flygtninge, men viste sig at være økonomiske migranter. Bashars asylansøgning blev afvist i december 2016. Han skulle have været udvist, men efter at han indgav en appelansøgning, lod de tyske myndigheder ham blive.

Gennem sine tre år i Tyskland oparbejdede Bashar en omfattende liste over forbrydelser, herunder fysisk overfald på betjente, voldeligt røveri under knivtrusler og besiddelse af ulovlige våben.

Politiet sagde, at Bashar også var mistænkt for en voldtægt i marts 2018 mod en 11-årig pige, som boede på det samme flygtningecenter, hvor han og hans familie opholdt sig.

Bashar var i stand til at flygte ud af Tyskland under falsk identitet på grund af bureaukratisk inkompetence: det forbundsgrænsepolitiet undlod at undersøge, om navnet på hans flybillet svarede til navnet på hans identitetspapirer.

Bashar blev arresteret i det nordlige Irak den 8. juni og blev udvist til Tyskland dagen efter. Han er foreløbig indsat i en straffeanstalt i Wiesbaden.

Susanna var den fjerde tyske teenager, som er blevet myrdet af illegale migranter gennem de seneste 18 måneder.

  • Oktober 16, 2016. Maria Ladenburger, en 19-årig medicinstuderende fra Freiburg, blev voldtaget og myrdet efter at være vendt hjem fra en fest, afholdt på hendes uddannelsesinstitutions medicinske fakultet. Hendes overfaldsmand var Hussein Khavari, som kom til Tyskland i november 2015 uden identitetspapirer. Han hævdede at være født i Afghanistan i november 1999. På grund af sin påståede alder (16) fik han tildelt asyl som uledsaget flygtningebarn og anbragt i familiepleje.Efter Khavaris arrestation som mistænkt i Ladenburger-sagen fortaltenyhedsmagasinet Stern, at Khavari i februar 2014 var blevet idømt ti års fængsel for mordforsøg ved at skubbe en 20-årig kvinde ud over en klippe på den græske ø Korfu. Kvinden overlevede overfaldet, og Khavari blev, efter at havde tilbragt 18 måneder i fængslet, løsladt med udgangspunkt i en amnesti for kriminelle unge. Derefter migrerede han til Tyskland.Under retssagen i Grækenland havde Khavari fortalt retten, at han var født i Iran i januar 1996 og var ankommet til Europa i januar 2013.Under retssagen i Tyskland tilstod Khavari at have voldtaget og myrdet Ladenburger. Det viste sig, at Khavari var født i Iran den 29. januar 1984, og at han på tidspunktet for drabet på Ladenburger i virkeligheden var 32 år gammel. Den 22. marts 2018 blev Khavari idømt livsvarigt fængsel for voldtægt og mord, men ifølge tysk lov kan han søge om prøveløsladelse efter at have afsonet 15 år.
  • December 27, 2017. Mia Valentin, en 15-årig pige fra Kandel, en lille by i delstaten Rheinland-Pfalz nær den tyske grænse til Frankrig, blev stukket ihjel i en lokal apotekskiosk. Hendes overfaldsmand var Abdul Mobin, en afvist afghansk asylansøger, som påstod at være 15 år gammel.Valentin og hendes overfaldsmand havde dannet par gennem flere måneder, men efter at hun havde afsluttet forholdet i begyndelsen af december 2017, var Mobin begyndt at true hende. Den 15. december indgav pigens forældre en formel klage til politiet. Politiet aflagde Mobin et besøg den 17. december og igen om morgenen den 27. december. Senere samme dag fulgte Mobin efter Valentin ind i kiosken og stak hende med en køkkenkniv, som han havde købt i samme butik. Pigen døde kort efter.Mobin var ankommet til Tyskland i april 2016 og havde først opholdt sig på et flygtningecenter i Frankfurt. Han blev senere overført til et flygtningecenter i Germersheim, en lille by i delstaten Rheinland-Pfalz, og derefter til et ungdomscenter i den nærliggende Neustadt. Hans asylansøgning blev afvist i februar 2017, men han blev ikke udvist. Mobin, som var kendt af politiet, efter at han havde slået løs på en elev på Valentins skole, holdes i forvaring, mens de tyske myndigheder forsøger at afgøre hans sande alder.
  • Marts 12, 2018. Mireille Bold, en 17-årig pige fra Flensburg, blev stukket ihjel af Ahmad Gulbhar, en 18-årig asylansøger fra Afghanistan. Han blev angiveligt rasende og dræbte hende, efter at hun havde nægtet at iføre sig et tørklæde og konvertere til islam. Gulbhar var ankommet til Tyskland i 2015 som uledsaget flygtningebarn. Hans asylansøgning var blevet afvist, men han blev ikke udvist.Bold, der boede i samme bygning som overfaldsmanden, havde søgt hjælp hos politiet mindst én gang, før hun blev myrdet. En god ven af Bolds familie udtalte til avisen Bild:

    “Ahmad var en jaloux kamphane, som altid ønskede at kontrollere hende. De har været sammen siden januar 2016, men der var hele tiden skænderier. Han insisterede på, at hun skulle konvertere til islam og altid bære hovedtørklæde.

    “Hun var ikke sikker. Der var altid problemer, når hun færdedes uden tørklæde. Mireille fortalte mig, at han var flygtet på egen hånd fra Afghanistan og længtes meget efter sin familie. Han mentes at have et job i et byggefirma. Engang, hvor hun havde mødt ham, ringede han til hende hvert andet minut og forlangte at få at vide, hvad der foregik.”

    Overfaldsmanden holdes i forvaring, mens hans sag forberedes.

Ligesom ved de andre teenageres drab udløste mordet på Susanna også den sædvanlige omgang politisk poseren og simuleret opstandelse fra tyske politikere og medier.

Graden af folkelig ophidselse i Susannas tilfælde tyder dog på, at Tyskland måske er ved at have nået et vendepunkt: den tyske regering holdes omsider ansvarlig for sin rolle i migrantvoldtægtskrisen.

“Regeringen burde bede Susannas forældre om tilgivelse,” udtryktemassemediet Bild. “Det eneste, der er værre end mordet på et barn, er mordet på et barn ved en kriminel, som slet ikke burde være i vores land.”

Lederen af partiet Frie Demokrater (FDP), Christian Lindner, sagde, at denne forbrydelse rejser mange spørgsmål: “Hvorfor bliver afviste asylansøgere ikke udvist mere konsekvent? Hvorfor kunne gerningsmanden og hans familie flygte under falsk identitet?”

“Dette er typisk for vore tyske sikkerhedstjenester,” sagde FDP-politikeren Alexander Graf Lambsdorff. “Der er simpelthen for mange huller i dette system. Det har været stærkt foruroligende i mange år.”

SPD-leder Carsten Schneider sagde, at det, der hurtigt skulle afdækkes, var, “hvordan den mistænkte var i stand til at undslippe, og hvordan han hurtigst muligt kan stilles for retten i Tyskland.”

“Forbundsindenrigsministeren bør sikre, at de eksisterende kontrolmekanismer også bringes i anvendelse under ind- og udrejse,” sagde Burkhard Lischka, en SPD-talsmand. “Med så tvivlsomme papirer og med et blik på bestemmelsesstedet kunne forbundspolitiet med en simpel fingeraftrykssammenligning have afsløret, at der var tale om en flygtende forbryder.”

“Det brutale mord på Susanna fylder mig med stor bedrøvelse og vrede,” sagde Eckhardt Rehberg fra CDU. “Som politiker med ansvar for budgettet vil jeg mene … hele asylprocessen bør lægges fuldkommen om. Vi vil sørge for pengene til det.”

Anti-immigrationspartiet Alternative für Deutschland (AfD) opfordrede hele forbundsregeringen til at gå af. I en video lagt ud på Twitter sagdeAfD’s co-leder Alice Weidel:

“Susanna er død. Maria fra Freiburg; Mia fra Kandel; Mireille fra Flensburg; og nu Susanna fra Mainz”….

“Susannas død er ikke skæbnens blinde nedslag. Susannas død er resultatet af mange års organiseret uansvarlighed og vores skandaløst fejlslagne asyl- og immigrationspolitik. Susanna er et offer for en multikulturel venstrefløjsideologi ude af kontrol, som ikke viger tilbage for noget i påtvingelsen af sin følelse af moralsk overhøjhed. Susanna er også endnu et offer for kansler Angela Merkels hykleriske og selviske velkommen-politik.”

“Retsligt set burde Ali Bashar aldrig have haft lov til at komme til Tyskland. Hans asylansøgning blev afvist for mere end to år siden, og han burde have været deporteret. Bashar var kendt af politiet for fysisk overfald, angreb på politibetjente og besiddelse af ulovlige våben. I marts 2018 blev han mistænkt for at have voldtaget en 11-årig pige i et flygtningecenter. Ifølge loven skulle Bashar have været sendt ud af Tyskland for længe siden eller være arresteret.”

“En absurd asyllov og en grotesk asylpolitik … den er skånsom mod asylbedragere og kriminelle, men ignorerer tyske borgeres ægte bekymring.”

“Ali Bashar, hans forældre og fem mindre søskende boede her for skatteydernes penge, de kunne ikke smides ud, men efter Alis forbrydelse fandt de på en eller anden måde alligevel penge til at flygte ud af Tyskland på falske papirer. Ikke noget problem i et Tyskland med åbne grænser.”

“Den dag Susanna blev myrdet, erklærede De [Merkel] i parlamentet, at De har håndteret migrantkrisen ansvarligt. Tør De gentage denne påstand over for Susannas forældre? Nej mon dog. Deres hårdhjertethed og selvretfærdighed betyder, at De føler Dem hævet over at skulle sende ofrene for Deres politik en personlig hilsen. Dette er uacceptabelt for os borgere. Vil De omsider vedgå Deres ansvar, fru Merkel? De og hele Deres regering burde træde tilbage for at muliggøre en anden asylpolitik, så forældre i dette land ikke længere behøver at frygte for deres børns sikkerhed.”

Nyhedsmagasinet Stern konkluderede:

“De følelsesladede reaktioner på Susannas sag viser, hvor meget Tyskland er forandret. Allerede samme sommer som flygtningekrisen opstod, da hundredtusinder af mennesker kom ind i landet, lød der advarsler om, at befolkningsstemningen kunne vende”….

“Sagen om Susanna vækker forestillinger om et tab af kontrol, om en overbebyrdet stat som har mistet grebet om asylpolitikken — især i et samfund som elsker lov og orden. Der lyder i dag gentagne krav om stramninger af loven. Den aktuelle skandale om den elendige administration i Forbundskontoret for Migration og Flygtninge [immigrationsansatte har accepteret kontante bestikkelser til gengæld for at give asyl til mere end 1.200 migranter] synes at forstærke indtrykket af statens svigt.”

Soeren Kern er Senior Fellow ved det New York-baserede Gatestone Institute.

Tysklands migrantvoldtægtskrise: “Statens svigt”
af Soeren Kern
12. Juni 2018
Oprindelig engelsk tekst: Germany’s Migrant Rape Crisis: “Failure of the State”
Oversat af Mette Thomsen

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE