Nyt

Birgit Kelle. Foto: Wikimedia Commons.

 

Der er efterånden mange, som har oplevet at blive udelukket i kortere eller længere tid fra Facebook efter at have ytret sig politisk ukorrekt, men det hører til sjældenhederne, at det rammer en journalist i en af Europas vigtigste aviser.

Birgit Kelle fortæller onsdag sin historie i Die Welt. Efter lanceringen af en ny Barbie-dukke med hijab, skrev hun en sarkastisk kommentar på sin væg om, at Ken måske kunne piske eller stene hende, hvis hun ikke har hijaben på.

Reaktionen lod ikke vente på sig. Kelle blev kontaktet af Facebook med oplysning om, at posteringen var slettet og at hun selv var blevet spærret i syv dage.

Man må forstå, at jeg havde angrebet mennesker, som tilhører et religiøst fællesskab, og det går jo ikke. Muslimerne har også ret til fri udøvelse af deres religion og traditioner.

Kelle spørger sig selv, om hun måske er for negativ, når der nu de kvinde­under­trykkende tørklæde nu kan fås i så mange fine farver. Burde hun have lært af sine kolleger i Die Zeit, som mente, at Barbie-dukken havde «frigjort» sig selv med sit nye look? Hun erkender, at hun ville have erklæret sig enig under tortur. Men i fravær af et sådant virkemiddel spørger hun, om man virkelig må gøre sig grimmere for at blive fri – som islamister og visse feminister ser ud til at være enige om.

ANNONSE

Den tyske journalist nægter imidlertid at halal-certificere sig lige grundigt som Facebook har gjort.

Den som måtte påpege, at hovedtørklædet er et politisk symbol, som manifesterer kvinders underdanighed og uligheden mellem mænd og kvinder, regnes nu af Facebook som en hadefuld, racistisk islamofob.

Jeg vil lige minde om de kvindelige skribenter, bloggere og aktivister i muslimske lande, som af og til risikerer livet for kvinders frihed.

Tilslørede Barbie-dukker er ikke et tegn på tolerance eller mangfoldighed, men et slag i ansigtet på alle de modige kvinder rundt om i verden, der har behov for og fortjener vores støtte.

Kelle lod sig ellers ikke tryne. Hun er gået rettens vej mod Facebook, og det er lykkedes hendes advokat at få udelukkelsen reduceret til 24 timer. Det er naturligvis 24 timer for meget. Det er tilsyneladende vigtigt, i det mindste at opretholde en symbolsk straf. Brugere som ikke vil lade sig koste rundt med, anmodes om kun at acceptere en light-version af underkastelsen.

ANNONSE

Mest læst