Nyt

En kommission i Danmark foreslår, at hijab skal forbydes i folkeskolerne. Forbuddet skal gælde både privatskoler, folkeskoler og friskoler, lyder det. Hijab er en markør, der adskiller muslimske piger fra ikke-muslimske piger. Tildækningen af ​​håret er religiøst begrundet. Det bør ikke gælde for børn, mener kommissionen, da det begrænser deres frihed.

»Vores fokus er at sikre, at pigerne, der ikke har de samme frihedsrettigheder som alle os andre, får dem,« siger Christina Krzyrosiak Hansen (S), der er formand for kommissionen og borgmester i Holbæk Kommune.

»Noget, der fylder meget, er spørgsmålet om tørklædet og piger, der får det på i en meget tidlig alder,« siger hun til DR.

Forbuddet mod tørklæder i grundskolen bør ifølge kommissionen både gælde for privatskoler, folkeskoler og friskoler.

Kommissionen blev nedsat af den nuværende socialdemokratiske regering.

Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet skal den komme med anbefalinger til, »hvordan vi i Danmark sikrer, at kvinder med minoritetsbaggrund kan nyde samme rettigheder og frihed som andre danske kvinder«.

En sådan præmis betyder, at kommissionen vil styrke seksualundervisningen og lære minoritetsetniske forældre om moderne dansk børneopdragelse.

Der skal være kurser om moderne dansk børneopdragelse til »udvalgte minoritetsetniske forældre«.

Og så skal seksualundervisningen i grundskolen styrkes. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommissionen.

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) vil ikke svare på, hvordan regeringen ser på forslagene. Regeringen og det norske storting er ikke forpligtet til at følge dem.

Kommissionen vil fremsætte tre anbefalinger. Det første vedrører børn og det næste vil omhandle unge og voksne.

https://www.berlingske.dk/politik/kommission-anbefaler-at-forbyde-toerklaeder-i-grundskolen

 

ANNONSE