Nyt

To mænd på 21 og 24 år blev tirsdag aften udsat for et antisemitisk angreb af tre ukendte mænd i Berlin-bydelen Prenzlauer Berg. Angrebet begyndte med verbale krænkelser af de to, som begge gik med kippa på hovedet, skriver Süddeutsche Zeitung

På et tidspunkt begyndte en af angriberne at slå gentagne gange mod den 21-årige med et bælte mens han råbte «yahudi» (jøde), inden en anden mand trak ham væk. Den angrebne havde åndsnærværelse nok til at filme og offentliggøre en del af episoden, og optagelsen begyndte siden at cirkulere på Facebook.

https://youtu.be/6wyo3qsv7U8 

Den 21-årige, som er fra Israel, var uforfærdet nok til at følge efter gruppen på tre idet den gik bort fra stedet, men en af dem gik da til nyt angreb, denne gang med en flaske, inden en forbipasserende greb ind for at standse ham.

ANNONSE

Josef Schuster, som er leder for ”Zentralrat der Juden” (Jødernes Centralråd), siger i en kommentar til overfaldet at der findes et trusselpotentiale for jøder, og at det er stadig mere problematisk at give sig åbent til kende som jøde i storbyerne.

Både justitsminister Katarina Barley og udenrigsminister Heiko Maas, som begge tilhører SPD, fordømmer angrebet og omtaler det begge som «utåleligt».

De to unge mænd er ikke alene om at mærke den nye antisemitisme i Tyskland.

En undersøgelse som ”Institut für interdisziplinäre Konflikt- und Gewaltforschung” (Institut for tværfaglige Konflikt- og Voldsstudier) foretog blandt mere end 550 jøder i 2017, viste at næsten alle de adspurgte havde oplevet en eller anden form for antisemitisme. 28 procent var blevet plaget eller chikaneret, mens 16 prosent var blevet fysisk angrebet.

Det skabte for nylig opsigt i hele Tyskland, da en elev fra anden klasse ved en grundskole i Berlin blev forulempet af ældre elever fra muslimske familier på grund af sin jødiske baggrund.

I de tilfælde af antisemitisme i Tyskland, som kommer til offentlighedens kendskab, er det som oftest personer med muslimsk baggrund, der står bag. Antallet af muslimer i landet steg kraftig med migrationsbølgen, ikke mindst fra Syrien, i 2015. Den syrisk-tyske statsvidenskab Bassam Tibi har tidligere udtalt at de fleste syrere er antisemitter

 

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet