Nyt

 

Er det godt, at Trump og May er kommet på kant med hinanden? Lauren Southern er blevet lukket ind til pressebriefinger i Det Hvide Hus. I Storbritannien slipper hun ikke engang ind i landet.

Nok en gang er en kendt journalist-aktivist blevet nægtet indrejse i Storbritannien. Denne gang er det canadiske Lauren Southern, som blev standset da hun ville rejse med en bus fra Calais.

Hun blev beordret ud, passet beslaglagt og erklæret uønsket i Storbritannien.

Southern er en af aktivisterne på højresiden, som deltager i filmoptagelser af migrantbåde og redningsbåde i Middelhavet. Hun har arbejdet for Rebel Media. På Wikipedia er alt dette «far right». Det virker som ren foragt. Southern er smart, intelligent. Hun skrev og udgav selv boken: Barbarians: How Baby Boomers, Immigrants, and Islam Screwed My Generation.

ANNONSE

Der kommer til at komme flere af Southerns slags, og at stemple dem som farlige vil bare få deres status til at stige, og det gør Storbritannien til et kedeligere samfund.

Hvad og hvem sidder briterne så tilbage med?

Der er nogle undertoner ved afvisningen af Martin Sellener og Bet denne weekend og nu Southern, som ikke er gode:

De tre skulle interviewe Tommy Robinson, men han blev af myndighederne fremstillet som til fare for den offentlige ro og orden, og en som ophidser til had.

De signaler, som disse afvisninger sender er ildevarslende: De virker til at være resultatet af en politisk beslutning på højt niveau: Storbritannien tåler ikke, at højreaktivister slipper ind. Det er et svaghedstegn.

Hvilke andre bliver afvist? Er der noget tegn på en tilsvarende stramning når det gælder muslimske prædikanter? Ikke så vidt vi ved. Tværtimod.

I et sådant perspektiv bliver stemplingen af disse mennesker ildevarslende. Det tyder på en virkelighedsopfattelse præget af paranoia.

Britiske myndigheder frygter sin egen befolkning. Anderledes kan det ikke tolkes.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE