Nyt

Den franske ungdoms­bevegælse Génération Identitaire, som på temmelig militant vis fremmer ideen om, at Europa tilhører de indfødte, har i et stykke tid fået aflæggere i andre europæiske lande besøg, men disse knopskydninger har hidtil ikke givet anledning til samme grad af opsigt som deres franske storebror.

Fredag aften gik aktivister fra søskende-­organisationerne i Italien og Østrig imidlertid i protest­demonstration i havne­bassinet i Catania.

Sammen med den uafhængige canadiske journalist (og nu også aktivist) Lauren Southern, som indtil for nylig arbejdede for The Rebel Media, forsøgte demonstranterne at hindre skibet Aquarius – som de frivillige organisationer (NGO-erne) SOS Mediterranée og Læger uden grænser bruger til at transportere migranter fra Libyens kyst – i at lægge ud fra den sicilianske havn, for endnu en gang at begive sig til Nord-Afrika.

Demonstrantene gik ombord i en gummibåd, og placerede sig lige foran NGO-skibet, som blev nødt til at standse mens aktivisterne affyrede fyrværkeri, inden den italienske kystvagt anholdt dem og fjernede hindringen foran Aquarius.

ANNONSE

Il Giornale skriver:

I videoen som er blevet offentliggjort på nettet af Lauren Southern, ser man aktivister fra Génération Identitaire som affyrer fyrværkeri fra den lille båd mens de råber «No more illegal migration». Aquarius var på vej ud af havnen da aktivister spærrede vejen. «Placer dig foran, de er nødt til at standse», siger nogen i den lille båd, idet man ser det enorme rednings­skib nærme sig, hvor der også befinder seg frivillige fra Læger uden grænser. Lidt efter høres en stemme, som råber i en megafon: «Fjern jer fra skibssiden!». Det er uklart om det er kystvagten eller NGO-en.

Foruden Lauren Southerns video af hændelsen, fortalte aktivisterne selv kort tid efter aktionen om forløbetpå de socialemedier:

For kort tid siden spærrede aktivister fra Generazione Identitaria Italia og Identitäre Bewegung Österreich i en båd sammen med journalisten Lauren Southern vejen for skibet Aquarius på havnen i Catania, mens det prøvede at begive sig i retning af Libyens kyst, for at samleendnu flere ulovlige migranter op, der vil udskifte vores befolkning.

Vi gennemførte denne aktion fredeligt, men bestemt for at protestere mod den massive udskiftning af vort folk, men også mod de absurde dødsfald til havs, som disse NGO-ere forårsager, som nærer en illusion om et eldorado, der ikke findes. Dette sker hver dag i Middel­havet, og nu siger vi stop.

Ikke flere opsamlinger, ikke mere af det stille folke­mord på europæerne, ikke flere døde til havs.

Aktionsformen bringer tankerne lidt hen på den, som nogle fastboende på Lampedusa brugte, da de uden noget ledsagende fartøj stævnede ud i havne­bassinet for at hindre migrant­bådene i at lægge til kaj.

ANNONSE