Kommentar

Der er flere omstændigheder der gør pågribelsen af Tommy Robinson uden for et retslokale i Leeds torsdag til noget specielt og ildevarslende.

Tommy Robinson er et symbol på den del af Storbritannien der aldrig vil underkaste sig islam. Ved at behandle ham som en farlig rebel viser myndighederne hvad islam-kritikere har i vente.

Robinson er desuden ægte arbejderklasse, med den rebelske frygtløse tone, en moderne Braveheart. Myndighederne frygter først og fremmest af alt at den almindelige mand og kvinde skal finde sig en helt.

Nu er de ved at gøre Tommy til martyr.

Sex-grooming

Han blev pågrebet mens han filmede livesendede uden for retslokalet hvor muslimske grooming-bander stod tiltalt for at have misbrugt engelske piger fra underklassen.

Syv politimænd dukker op og pågriber ham. Officielt for at have brudt betingelserne for den betingede straffen på 13 måneder der også gælder tilsvarende borgerjournalistik.

Myndighederne vil knække et højre som de ikke kan kontrollere, og som de ikke forstår.

Ligesom det borgerlige samfund ikke forstod studenterne og hippierne i 60’erne forstår dagens politiske elite ikke de nye højreorienterede. De forsøger at fremstille dem som vrangbilleder og behandler dem derefter. Det er et farligt spil for folk finder sig ikke i at blive skammet ud som nazister fordi de kærer sig for deres land.

ANNONSE

Det var denne vrede som kom til udtryk i spontane demonstrationer for Robinson.

Tommy Robinson er en velartikulerenede modig mand. Endnu værre: Han siger det mange mennesker i dagens Storbritannien tænker.

Det er dette som gør ham farlig.

Heller ikke i Storbritannien har sagen fået meget opmærksomhed. Ron Liddle i the Spectator er en undtagelse:

The founder of the English Defence League, Tommy Robinson, turned up in Leeds on Thursday to film people going into a grooming trial. He did not speak, chant, accost anyone or do anything other than point his mobile phone at attendees, from a distance. Nor was he with a crowd. Still, seven coppers turned up and bundled him into a paddy-wagon accusing him of a breach of the peace.

En helt utrolig beslutning var ordren til dagbladene om at fjerne deres artikler om Robinsons pågribelse. Flere medier hvor artikler allerede var publiceret.

Er det her Storbritannien?

Pågribelsen af Robinson føjer sig ind i et mønster: Flere kendte højreorienterede er nægtet indrejse til Storbritannien den senere tid: Britanny Pettibone og Lauren Southern er to smarte piger der benytter gags i deres stunts som plakater om at Allah er bøsse i et gadeteater. Den slags udløser panik hos dagens myndigheder.

Omvendt lader de salafist-imamer rejse uhindret ud og ind af landet.

Det her var en gang landet der forsvarede Salman Rushdie. Nu er det Ayatollah Khomeini der har kontrollen.

Hvordan er det muligt at Storbritannien har forfaldt politisk på en så katastrofal måde på bare 29 år?

Hvordan kan danske og norske medier tillade sig at fortie en historie om et politisk overgreb og det i en sag som omhandlede grooming. En national skam?

Det er et meget dårligt tegn også for de nordiske lande.

Pernille Vermund skriver på sin væg:

Ikke et ord om Tommy Robinson i Nyhederne

For mainstream-medierne er det åbenbart ikke den store nyhed, at en britisk islamkritiker er blevet anholdt, angiveligt udelukkende for at reportere til befolkningen om en igangværende retssag om sexuelle overgreb på britiske pigebørn.

Og det er åbenbart heller ikke relevant at videreformidle den massive protest, som i dag fandt sted foran Downing Street.

Det er muligt, at der er mere i sagen om Tommy Robinson, end man umiddelbart kan finde frem til på alternative medier.

Men så meget desto mere burde de etablerede medier vel beskæftige sig med historien og give os det fulde billede?

Personligt finder jeg det yderst relevant at vide, hvordan en af vores hidtil nærmeste allierede håndterer borgernes ret til at ytre sig frit.

Ikke mindst, når det drejer sig om retten til at kritisere totalitære ideologier.

Og jeg kan ikke lade være med at tænke, om danske mainstream-medier forstår, at de risikerer at gøre sig selv overflødige, hvis politisk korrekthed forhindrer dem i at beskæftige sig med de emner, som bekymrer og optager borgerne.

Men… hvor bizart det end måtte lyde, så ser jeg et håb.

For reaktionerne fra almindelige borgere og de alternative mediers massive dækning af historien giver mig troen på, at fundamentet under de vestlige samfund er så stærkt, at friheden vil sejre før eller siden.

Spørgsmålet er blot, om det bliver med eller mod de nuværende magthaveres vilje.

Er de allerede ved at kapitulere? På vores vegne? Aldrig.

Pågribelsen af Tommy Robinson traf en nerve. Myndighederne afslørede en svaghed overfor islam og en foragt for almindelige borgere.

Det vil de ikke finde sig i.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nor_JqsNbag

 

Tusenvis demonstrerte i London:

 

Det er helt vanlige mennesker der bekymrer sig om det der sker. Fra Speakers Corner i London.

Donald Trump Jr om Tommy:

Også i Australia protesteres der:

https://www.youtube.com/watch?v=5yj7kCHSqG0

Lord Pearson har skrevet til indenrigsminister Sajid Javid hvor han sier at han vil anlægge sak mod ham hvis Tommy bliver skadet eller dræbt under soningen.

I sit brev skriver han: “If Tommy is murdered or injured in prison I and others will mount a private prosecution against Mr Javid as an accessory, or for misconduct in public office.”

ANNONSE