Nyt

Document skrev 5. november om den 33-årige Laura Plummer fra Hull, som blev fængslet i Egypten for at have indført smertestillende tabletter uden deklaration. Nå er hun idømt tre års fængsel.

Plummer havde 320 tabletter af typen Tramadol med til sin kæreste, som led af store rygsmerter. Hun var uvidende om, at Tramadol er forbudt i Egypten. Det hjalp ikke. Dommeren dømte henne alligevel.

Tre år!

Historien føjer seg ind i rækken af historier om mennesker, som er på besøg i arabiske lande og gør et eller andet forkert, som i andre lande højst kunne udløse en bøde.

ANNONSE

Men i den arabiske verden kan det få fatale følger. Et kys på stranden kan være nok. Vi husker den norske kvinde, som blev voldtaget af en kollega og efterfølgende kastet i fængsel.

Denne historie endte med tre års fængsel, og det er godt at genopfriske detaljerne:

 Britiske Laura Plummer (33) blev for en måned siden arresteret i Egypten for at have medbragt de smertestillende midler tramadol og Naproxen i kufferten. Familiemedlemmer fortalte til avisen The Sun, at hun var blevet stoppet i lufthavnen i Hurghada og bedt om at underskrive et 38 siders dokument skrevet på arabisk, som hun troede ville lede til hendes frifindelse. I stedet blev hun anbragt i en trang celle med 25 andre kvinder. Og der har hun befundet sig i næsten en måned.

Familien har fået besked om, at Laura Plummer risikerer 25 års fængsel og til og med dødsstraf, hvis hun bliver fundet skyldig i narkotikasmugling. Tramadol kan være et substitut for heroin, men er et ret almindeligt smertestillende som man får på recept i Storbritannien. Akkurat som kodeintabletter. Lande i Mellemøsten har ofte meget streng lovgivning og straffer for indførsel af morfinderivat og enkelte sovetabletter, men det er få turister, som er klar over, at deres almindelige pilleforbrug kan resultere i, at de ender i et egyptisk fængsel.

Pillene har meget lille markedsværdi og selv om Lauras intention skulle have været salg, så havde hun ikke fået mere end ca. 250 kroner totalt. Ikke lige den store profit, som nogen ville kaste sig ud i smugling for at opnå.

Laura er gift med en egypter og havde de smertestillende tabletter med til ham, fordi han har ondt i ryggen efter en ulykke.

Familien har allerede brugt over 100.000 kroner på advokatsalær. Laura har måttet møde i retten to gange indtil videre. Søsteren fortæller: «Hun har stadig det samme tøj på, som hun rejste til Egypten i. Da hun mødte i retten første gang, var hun helt død i øjnene og var lænket med håndjern til en politimand på over en halvfems med et maskingevær.»

Det britiske udenrigsministerieum bekræfter, at de assisterer familien i sagen. Myndighederne i Egypten er klar over, at sagen ikke just er god turistreklame i Storbritannien og Laura slipper sandsynligvis snart ud af fængslet.

Ja, det er, hvad den vestlige verden tror. At det vil ende godt. At myndighederne ville komme til fornuft. Men det gjorde de ikke. Heller ikke denne gang. Tre år for 320 tabletter.

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE