Nyt

 

Stillbillede: Die Welt

Kriminelle tjetjenske bander får et stadig stærkere greb om den organiserede kriminalitet i Tyskland, skriver Frankfurter Allgemeine.

Kriminalchef Michael Nagel i det føderale tyske kriminalpoliti Bundeskriminalamt (BKA) siger til avisen, at tjetjenere er gået  fra at være «lejesoldater» for andre grupper, til selv at tage ledelsen af egne kriminelle aktiviteter, som narkohandel, røveri, tyveri og falskneri.

I Berlin har de held med at overtage store dele af narkotikamarkedet, og deres brug af metode bærer en umiskendelig signatur:

Ifølge sikkerhedsmyndighederne har fremgangen for de tjetjenske bander sammenhæng med at grupperne konsekvent tyr til optrapning af vold. «Hvis de først har taget konkurrencen op, så trækker de sig ikke længere tilbage, men handler snarere med at blive endnu mere parat til at bruge vold», siger Nagel.

Grupperne benytter klassiske mafiametoder:

Myndighederne ser med bekymring, at tjetjenerne i stigende grad investerer profitten fra den kriminelle virksomhed i legale foretagender. Tjetjenere er fremfor alt repræsenteret i vagt- og sikkerhedsbranchen. Tilvæksten til de kriminelle grupper kommer fra kampsportsklubber.

Myndighederne har også noteret sig, at der findes finansielle bånd mellem tjetjenske kriminelle i Tyskland og den tjetjenske republiks præsident Ramzan Kadyrov.

Man må gribe ind tidligt for at forhindre at kriminelle grupper etablerer sig permanent i Tyskland, siger kriminalchefen. Men efter det han fortæller, er det allerede for sent. Kriminelle arabiske bander gør som de vil i Berlin, skrev redaktøren i Welt am Sonntag for nylig. Men måske alligevel ikke, hvis de får konkurrence fra tjetjenere?

Skal vi tro at Norge er et anderledes land i denne sammenhæng?

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Skriv et svar