Kommentar

Filmen Borderless er blevet et symbol på det den vil bekæmpe: Magt som leger med europæernes skæbne. Når YouTube vælger at undertrykke denne film, viser de at den førte politikken ikke tåler offentlighedens søgelys.

Ved at undertrykke filmen viser Google at de frygter konsekvenserne af filmen.

Lauren Southerns film Borderless er blevet lagt op på You Tube. Men næsten ingen har set den. Hvorfor? Fordi YouTube undertrykker filmen for at ingen skal se den. Det er helt uhørt og et eklatant eksempel på hvordan de store techselskaber er blevet selvbestaltede politiske aktører.

Det er helt uacceptabelt.

Der er ingenting i filmen som tilsiger at den skulle være farlig. Den viser et andet billede end det officielle. Men so what?

Er det det, at Southern med dette viser at hun er vokset sig stor og kan udfordre de etablerede fortællinger? Sådan ser det ud.

Techselskaberne forsøger at forhindre nye medier i at etablere sig. De kvæler finansieringskilderne så virksomhedernes indtægter svinder ind til en lille bæk.

Reklamer ville ellers have givet dem store indtægter. Google kvier sig ikke for at “demonetize” YouTube videoer: De får lov til at vises, men ejerne får ingen indtægter. Det kaldes ellers normalt for konfiskering. Man tager andres penge.

ANNONSE

Det er ufatteligt at myndighederne tillader et privat selskab at beslaglægge andres penge af politiske årsager. For det er det, det er. YouTube kan af en eller anden grund ikke lide budskabet.

Næste trin er ”shadow-banning”: Ingen får det du lægger ud op på skærmen. Southern har 600.000 følgere på YouTube. Borderless har været imødeset i lang tid. Når den var lagt ud ville den blive synlig i ”feeden” hos følgerne. Men ingenting vistes. Toppen af alt: Heller ikke på Southerns egen side var filmen synlig.

YouTube kan dette til fingerspidserne. De ved hvordan man kvæler en film. Det er spredningen de første timer som bestemmer, hvor stor trafikken og indtægterne vil blive. YouTube ville dræbe Borderless.

Det, der begyndte som censur i “krogene”, er nu blevet noget de ikke engang forsøger at skjule. Det foregår for åben scene.

Medierne skriver ikke om det. De står på YouTubes og Googles side. Deres motto har været og er: Shut it down.

Dette er ”no-platforming” i praksis.

Borderless vil blive berømt fordi den blev undertrykt. Må rigtig mange trodse YouTube og dele den.

Tim Poole forklarer hvorfor det YouTube gør, er så alvorligt:

ARVE Error: The [[arve]] shortcode needs one of this attributes av1mp4, mp4, m4v, webm, ogv, url

En kommentar spørger spydigt:

Ghosting a documentary on European immigration right before the EU elections… nah not suspicious at all.

Selve filmen

Den er på næsten halvanden time. Den kunne være klippet strammere. Måske savner vi også nogle interviews med folk som kunne have sat det vi ser i perspektiv?

Men det som gør filmen speciel er at YouTube har valgt at undertrykke den. Den kommer ikke op på Southerns personlige side.

Noget helt nyt er den tyrkiske bonde på kyststrækningen, hvor smuglerne sender folk over til Grækenland. Omkring 2015 begyndte stemningen i landsbyen at ændre sig. Kvinder kunne ikke længere gå ud på markerne alene. Smuglerne kom også ind i landsbyerne og truede de fastboende. De står der med en AK47 og du har ikke en chance. Smuglerne havde forlangt at få bondens skøde. Nu må han drive jorden med en pistol i bæltet.

Dette er en side ved folkevandringen, som vi ikke har hørt om. Også i Tyrkiet bliver lokalmiljøer ødelagt af smuglerne.

Spol frem til en by i Irland, hvor lokale myndigheder har indlogeret migranter på et fint hotel, uden at de lokale blev spurgt. De er forbandet. Irere sover på gaden og fremmede får lov til at bo på hotel.

It’s all about money

Det som binder Tyrkiet og Irland sammen er penge. Migration handler om penge. I Tyrkiet og i Libyen er det smuglerne som tager pengene. I Irland og Vesteuropa er der andre som beholder pengene. Men fællesnævneren er alligevel penge.

En irsk journalist siger noget tankevækkende: Vi var undertrykt i 1000 år. For hundrede år siden vandt vi vor frihed. Nu giver vi landet bort og betaler tilmed for det.

Det samme kan man sige om mange andre vesteuropæiske lande.

Og hvem var det som vandt? Migranterne var vel fornøjede? Mange af dem er det dog alligevel ikke. Europa viste sig at være en stor skuffelse. Det er meget vanskeligere at klare sig end de forestillede sig.

Hvordan vil det gå med den sociale lim, hvis vi får en realøkonomisk tilbagegang? Det kan godt ske.

Så må politikerne vælge om de vil tilgodese migranterne eller deres egen befolkning.

Det vil ikke holde i længden kun at tilbyde pæne ord.

Trodser befolkningen

Denne situation har politikere og presse sat sig selv i. De kunne have gjort det anderledes, men de valgte at drage til Marrakesh og undertegne en migrationsaftale.

Norge var med på redningsoperationen i Middelhavet. Var det klog politik?

Ingen stiller det spørgsmål her. Men ude stiller man spørgsmålet og er ved at komme frem til nye svar.

“Nogen” sked på om Europas grænser stod åbne og fremmede væltede ind. Nogle prioriterer fremmede fremfor deres egen befolkning. Nogen anser det for en hædersbetegnelse.

Alt dette kommer til at vende. Det kommer til at blive betragtet som en grov fejltagelse. Som et svigt. Som noget samvittighedsløst. Flere og flere ting vil sætte den åbne dørs politik i relief.

Et specielt stort ansvar bærer Pressen, som ikke har villet se det enhver kunne se: At Europa har pådraget sig enorme problemer.

I Norge har propagandaen været ekstra religiøs: Nåde den som sætter spørgsmålstegn ved den førte politik.

Men denne politik vil blive afsløret. Det eneste håb er faktisk at den bliver afsløret. For hvis den får lov til at fortsætte vil den ødelægge alt.

Eliten behøver derfor kritikere som Lauren Southern til at komme op af hullet de har gravet sig ned i.

Indtil nu ser det ikke ud til at de vil have hjælp.

Område med vedhæftede filer

Forhåndsvisning af YouTube-video UPDATE Youtube DELETED Lauren Southern’s New “Borderless” Documentary

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png

UPDATE Youtube DELETED Lauren Southern’s New “Borderless” Documentary

ANNONSE