Nyt

Det vil ikke lykkes den tyske regering at nå sit erklærede mål for 2017 om hjemsendelse af udrejsespligtige migranter migranter, skriver Die Welt.

Tysklands statsminister, Angela Merkel, bekendtgjorde i 2016 en «national kraftanstrengelse for hjemsendelse af dem, som er blevet afvist». Merkel var blevet enig med delstaternes regeringsledere om, at kun dem, som faktisk havde fået bevilget ophold, skulle have lov at blive. Hjemsendelser er delstaternes ansvar.

At kræfterne svigtede, viser statistikken med al tydelighed: 27.903 frivillige, sponsorerede udrejser fandt sted i tidsrummet januar til november 2017, mens tallet for den tilsvarende periode i 2016 var 50.759 – en nedgang på ca. 45 %, altså næsten en halvering.

Hvad angår antallet af ufrivillige hjemsendelser, blev der udført 22.190 deportationer i tidsrummet januar til november 2017, mens tallet for hele 2016 var 25.375 – altså en yderst beskeden ændring.

Mange af de hjemsendelser, som faktisk finder sted, sker ellers til Balkan-staterne, hvor der åbenlyst ikke findes grund til asyl, og retur er forholdsvis enkelt. Ifølge de tyske migrations- og flygtningemyndigheder, er antallet af udrejser i 2017 til Irak 2734, til Afghanistan 1076 og til Iran 980.

Disse årlige tal er i samme størrelsesorden som antallet af månedlige asylsøgere til Tyskland fra de respektive lande. Netto-tilstrømningen til Tyskland er altså fortsat stor.

Det ville ikke have været så grelt, hvis man i det mindste fik hjemsendt de kriminelle, kommenterer CDU-politiker Armin Schuster. Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, siger, at der bør satses mere på hjemsendelser, også finansielt. Det kan man så vælge at tro på. Deutschland schafft sich ab.

ANNONSE

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE