Nyt

Over 200 planlagte hjemsendelser af afghanske asylsøgere, der har fået afslag på asyl i Tyskland, er blevet standset, fordi piloterne nægtede at flyve med dem.

Hjemsendelse af afviste asylsøgere til Afghanistan er kontroversielt i Tyskland, og mange piloter vil ikke medvirke til hjemsendelse af dem, som har fået afslag, skriver Deutsche Welle. Venstrefløjspartiet Die Linke har indhentet oplysninger, som viser, at pilotene har standset 222 planlagte hjemsendelser.

Mellem januar og december i år blev 85 hjemsendelser med Lufthansa og datterselskabet Eurowings aflyst. En talsmand for Lufthansa forsvarer sine ansatte og siger, at sikkerheden kan være et problem på disse afgange.

– Til syvende og sidst er det pilotene, som i hvert enkelt tilfælde træffer afgørelse om at transportere passagerer. Hvis han eller hun har indtryk af, at sikkerheden kan blive påvirket, må vedkommende nægte at gennemføre flyvningen, siger Michael Lamberty til avisen Westdeutsche Allgeimeine Zeitung. Han siger, at mandskabet enkelte gange selv taler med passagerer, som skal sendes ud af landet.

Samtidig med at enkelte piloter altså nægter at flyve med asylsøgere, som har fået afslag, stiger antallet af hjemsendelser fra Tyskland. Landet er fortsat det vigtigste mål for flygtninger og migranter, som kommer til EU og behandler flere asylsager end de øvrige EU-medlemmer til sammen.

ANNONSE

I første halvår i år behandlede Tyskland 388.201 asylansøgninger, ifølge Die Welt. Parallelt med at hjemsendelserne tager til, er der flere, som klager over afslag. Næsten hver anden afgørelse i første halvår blev påklaget, og antallet af klager er næsten fordoblet i forhold til samme periode sidste år.

ANNONSE