Nyt

Tysk specialpoliti holder vagt ved en ejendom tilhørende en moské i Berlin den 22. september 2015, i forbindelse med en razzia mod otte adresser i den tyske hovedstad som man mistænkte blev benyttet af IS-sympatiserende islamister. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanix.

 

Rigsadvokaten i Tyskland – som er den ansvarlig anklagemyndighed i særligt samfunds­farlige straffe­sager – har ifølge det tyske indenrigsministerium i det første halve år af 2017 begæret 28 terror­mistænkte personer varetægts­fængslet. Det skriver Rheinische Post.

Det varsler en markant stigning i antallet, når man tager i betragtning, at de tilsvarende tal for hele 2015 og 2016 var henholdsvis 33 og 41. Hvis man ser nærmere på tallene for inde­værende år, får man sandsynligvis en indikation om proportionerne i de forskellige terror­trusler:

ANNONSE

I 25 tilfælde handlede det om islamistisk terror, mens de mistænkte i tre tilfælde kom fra det højre­ekstreme spektrum.

Det er altså et overvældende flertal af de terror­fængslede, som er islamister. Andre oplysninger bekræfter, at truslen fra islamister både er høj og ser ud til at fortsætte:

Også tallene over efter­forsknings­sager som vedrører islamister, er ifølge Indenrigsministeriet højere end nogensinde. Flere end et tusinde personer er for tiden sigtet i mere end otte hundrede sager.

Indenrigs­minister Thomas de Maizière henviser ellers til, at den indenrigske sikker­heds­tjeneste Verfassungsschutz’ årsrapport for 2016 estimerer antallet af volds­parate islamister i Tyskland til omkring 24.000 personer.

Blandt dem som har for vane at nedtone terror­truslen fra islamister, er der nok mange, som ikke er opmærk­somme på, hvor store ressourcer sikker­heds­myndig­hederne sætter ind på at holde fænomenet nogenlunde i skak.

ANNONSE

Ét svar til “Massiv overvægt at islamister blandt terrorsigtede i Tyskland – og antallet er stærkt stigende”

  1. KnudMadsen siger:

    Vi har flere gange hørt udtalelser fra diverse myndigheder, at gerningsmanden har været i politiets søgelys i lang tid.
    Jamen for fanden, hvorfor har man så ikke fået lortet uskadeliggjort for længst?
    Skal der virkelig uskyldige lig på bordet, før man vil gribe ind. Det er jo voldsomt, at det kræver mindst et menneskes liv, før man vil genere en sandsynlig kommende terrorist.
    Har en muhamedaner først gjort sig fortjent til at komme i politiets søgelys pga sin opførsel og kriminalitet, så må læren være, at lortet skal smides ud, jo før jo bedre, og i alle tilfælde før han følger Allans bud om at udføre terrordrab, som vi har set alt for mange tilfælde af.