Nyt

Billedet: Indenrigsminister Thomas de Mazière

 

Asylsøgere der har fået afslag på asyl, kan ansøge om op mod 3000 euro i økonomisk støtte, hvis de vælger at returnere frivilligt til hjemlandet.

Familier som returnerer, kan søge om varer og tjenesteydelser for 3000 euro, mens enkeltpersoner kan modtage varer og tjenesteydelser til en værdi af 1000 euro i hjemlandet, melder Tysklands indenrigsministerium søndag.

Ifølge ministeriet er ordningen en forlængelse af et eksisterende støtteprogram,  som blev lanceret i februar.

I 2015 og 2016 ankom lige under én million migranter til Tyskland fra blandt andet Syrien, Afghanistan og Irak. Den tyske regering forsøger nu at stimulere til frivillig hjemvenden hos de asylsøgere, der har fået afslag.

– Hvis du beslutter dig for frivilligt at rejse tilbage inden udgangen af februar, kan du ikke alene få opstartshjælp, men også støtte til boligudgifter for det første år i dit hjemlandet, sagde indenrigsminister Thomas de Maizière, ifølge den tyske tabloidavis Bild.

ANNONSE

Mest læst