Nyt

Den engelske by Derby har en lang og interessant historie – den er bygget på et romersk fort og har fået sit navn fra danske vikinger. Vikingenavnet Djúra-bý er registreret i Old English som Deoraby, hvilket betyder «Village of the Deer». Derby er en af de gamle industribyer med vægt på mekanik. En af byens store sønner er Sir Henry Royce (den ene halvdel af Rolls-Royce).

Som i de andre gamle industribyer i Nordengland er befolkningssammensætningen blevet lidt særegen. Derby har omkring 250.000 indbyggere, men der findes 14 moskeer og muslimske skoler. Ved Al-Madinah-skolen blev alle de kvindelige lærere påtvunget at går med hijab. Islamiseringen går stadigt hurtigere.

I et forsøg på at beskytte årets juletræ i centrum, opstillede dobbelte barrierer. Dét var der flere som fandt lige lovlig voldsomt.

Så de blev fjernet. Og hvad fik man så i stedet?

Juletræ med væbnet politibeskyttelse? Sådan!

Det blev sagt, at de dobbelte barrierer var for at beskytte publikum, selv om juletræssikringen i Storbritannien er god nok til at kunne klare vind af orkanstyrke (jeg har set det med egne øjne). Købte publikum så den forklaring? En læser kommenterede i den lokale avis: Think yourselves damned lucky we have got a tree at all…

ANNONSE

Derbys nye sønner. Ihjaz Ali, Kabir Ahmed og Razwan Javed blev alle dømt og fængslet for at uddele flyveblade, hvor de skrev, at homofile burde stenes, hænges og brændes. De ville indføre sharialove i Derby.

Arkitekturen ændres også i Derby.

Thomas Knarvik opsummerer det godt:

BBC  Derby Telegraph

ANNONSE