Kopierede/fra hoften

Joachim Herrmann og Michael Kretschmer. Fotografier: Gerd Seidel og Pawel Sosnowski / Wikimedia Commons.

 

Volden mod politiet i asylmodtagelsescentret i Ellwangen har uundgåeligt afstedkommet politiske reaktioner, blandt andet forslag fra indenrigsminister Horst Seehofer (CSU) om at asylsøgere skal placeres i store, lukkede centre.

Nu går flere unionspolitikere ud og kræver at lande, som ikke modtager egne borgere med afvist asylansøgning, ikke længere skal kunne modtage udviklingshjælp fra Tyskland, skriver Die Welt. Manglende samarbejde skal ikke belønnes, bliver det fremhævet.

Statsministeren i delstaten Sachsen, Michael Kretschmer (CDU), siger til Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, at deportationerne oftest mislykkes fordi de udrejsepligtige personer ikke får de nødvendige dokumenter fra ambassaderne i deres hjemlande. Det må få konsekvenser: «Vi kan ikke på den ene siden betale for udviklingshjælpen, mens disse lande på den anden side ikke tager imod egne statsborgere.»

Delstaten Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann (CSU) støtter forslaget. Begge tager også til orde for at reducere støtten til asylsøgere for at undgå, at disse tiltrækkes af de attraktive tyske støtteordninger.

ANNONSE

Forslag om at skære i udviklingshjælpen til lande, som ikke modtager egne borgere, har været fremme en række gange i tysk politik, men er aldrig blevet til noget. Statistikkerne viser, at de fleste afviste asylsøgere i praksis aldrig bliver sendt ud af Tyskland.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE