Nyt

Den afrikanske union siger, at det haster med at få tømt en lejr i Libyen, hvor 3.800 flygtninge og migranter er strandet.

EU, FN og Den afrikanske union (AU) er enige om at oprette en fælles indsatsgruppe for at hjælpe flygtninge og migranter i Libyen.

I første omgang skal indsatsen rettes mod en lejr uden for Libyens hovedstad Tripoli, hvor 3.800 migranter opholder sig, de fleste af dem fra Vestafrika.

– Det er kvinder og børn, som er i en umenneskelig situation. Vi må få dem ud af denne situation så hurtigt som muligt, siger Moussa Faki Mahamat, leder i Den afrikanske union.

Han understreger, at dette kun er i forhold til en enkelt lejr. Ifølge libyske myndigheder er der mindst 42 sådanne lejre i landet.

– Vi taler om mellem 400.000 og 700.000 migranter, som opholder sig i Libyen, siger Mahamat.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har taget til orde for en «massiv evakuering» af flygtninge og migranter fra landet. Han mener, at situationen udgør en forbrydelse mod menneskeheden.

Målet med indsatsen er at få de migranter, der ikke har behov for beskyttelse til frivilligt at forlade Libyen og returnere til deres lande.

Personer som har krav på flygtningstatus, skal efter planen indgå i FNs kvoteprogram.

ANNONSE

Ét svar til “Tusinder af migranter skal evakueres fra Libyen”

  1. Britta Due Andersen siger:

    Tror man virkelig, at man kan tage drømmen fra folk om at finde et bedre liv i NordEU, ved at forbedre deres forhold? De gror da endnu mere fast, imens de håber på bådmulighed over Middelhavet.