Nyt

Billedet: Ibn Ghaldoun Islamic School i Rotterdam.

Hollands regering pålægges at finansiere en muslimsk skole, som den oprindeligt ønskede at lukke.

Hollands undervisningsminister, Sander Dekker, gav i 2014 afslag på en ansøgning om at finansiere en islamisk skole i Amsterdam, efter at et af skolens bestyrelsesmedlemmer havde givet udtryk for støtte til den yderligtgående islamistorganisation IS.

Landets øverste domstol omgjorde onsdag afgørelsen og fastslog, at da skolen har taget afstand fra bestyrelsesmedlemmets udtalelser og enhver form for ekstremisme, foreligger der ingen gyldig grund til at nægte finansiering af skolen.

Den mand, der fremkom med udtalelsen om IS, har også fået frataget sit medlemskab af skolens bestyrelse, konstaterer domstolen, som derfor pålægger Dekker at finde finansiering til skolen inden 1. august, hvor næste skoleår begynder.

ANNONSE

Den hollandske undervisningsminister siger i en kommentar, at han er frustreret over afgørelsen, og at han fortsat stiller spørgsmål ved “kvaliteten af den undervisning skolen tilbyder”

– Vi må gøre alt for at sikre, at vores børn får den uddannelse, de har krav på, og at de lærer, hvad det vil sige at være en del af det hollandske samfund, siger han til det hollandske tv, NOS.

Dekker har også bedt embedsmænd om at undersøge, hvorvidt den muslimske skole lever op til de krav, som stilles til undervisningen i det hollandske skolevæsen.

(©NTB)

ANNONSE

Mest læst

Joe Biden er ond