Nyt

Egypts undervisningsminister siger, at elever kan bære hijab, men de kan ikke længere dække deres ansigter

De kan stadig dække deres hår.

Egyptens regering har annonceret et forbud mod at bære ansigtsdækkende niqabs i offentlige skoler fra næste skoleår, der begynder den 30. september.

Undervisningsminister Reda Hegazy annoncerede dette på mandag og understregede, at elever stadig kan vælge at dække deres hår, så længe deres ansigter ikke er dækket. Han sagde: “Barnets forældre skal være opmærksomme på valget, og det skal træffes uden eksternt pres. Lærere i arabisk sprog, religionsundervisning og social og psykologisk uddannelse har til opgave at forberede eleverne på at implementere ministeriets beslutning med venlighed og mildhed, med hensyntagen til elevernes psykologiske tilstand og aldersniveau.”

Der har været en løbende debat om brugen af niqab i skoler i Egypten i mange år. Flere offentlige og private institutioner i Egypten har forbudt brugen af niqabs. Cairo University har siden 2015 forbudt ansigtsbeklædning for undervisningspersonalet, en regel som blev bekræftet af retssystemet i 2020.

Niqab forbudt i flere lande

Østrig, Bosnien-Hercegovina, Canada, Frankrig, Indien (med visse undtagelser), Kasakhstan, Kosovo, Kirgisistan, Rusland og Usbekistan har forbudt hijab i skoler og universiteter.

Seksten lande har forbudt den ankellange, helansigtsdækkende kvindedragt kendt som burkaen, med en hæklet gitter foran øjnene, samt niqab, en hovedbeklædning der skjuler hele ansigtet undtagen øjnene. Disse lande inkluderer Tunesien, Østrig, Danmark, Frankrig, Belgien, Tadsjikistan, Bulgarien, Cameroun, Tchad, Republikken Congo, Gabon, Holland, Kina (i Xinjiang-regionen), Marokko, Sri Lanka og Schweiz.

ANNONSE

Også, hvis du ikke allerede har læst det:

Omkring 300 piger i en fransk skole fik ikke lov til at deltage i undervisningen, da de mødte op på første skoledag iført det muslimske tøj abayaen. De fleste af dem skiftede til sekulært tøj, mens 67 blev sendt hjem. Faderen til en af dem er blevet anholdt for at true skolelederen med halshugning og død.

ANNONSE