Nyt

Billedet: Holland har oplevet to politiske attentater i nyere tid – begge med afsæt i islam. Pim Fortuyn (2002) og Theo van Gogh (2004). Det ville være katastrofe, hvis dertilstødte lederen af landets største parti, Frihedspartiet, noget i et valgår. Det ville kunne få uoverskuelige konsekvenser for Hollands demokrati. Geert Wilders i valgkamp i Spijkenisse, en forstad til Rotterdam, 18. februar. Foto: Michael Kooren/Reuters/Scanpix

Han var sikkerhedsvagt for Geert Wilders og det hollandske kongehus, og han har regelmæssigt lækket information til et marokkansk gangstersyndikat i Holland. Det er anden gang inden for det seneste år, at det hollandske politi afslører en muldvarp i etaten.

Sikkerhedsvagten, som selv er marokkaner, blev arresteret mandag, og tirsdag skrev den hollandske avis, NRC Handelsblad, om sagen.

En officer som er involveret i efterforskningen udtaler i mere generelle vendinger:

Problemet med disse efterforskninger af korruption er, at de pågrebne politimænds loyalitet vejere tungere over for deres marokkanske familiemedlemmer og venner end deres loyalitet overfor politiet.

Marokkanere udgør den største muslimske minoritet i Holland. Wilders har ved flere lejligheder udtalt sig kritisk om marokkanerne, som er overrepræsenteret i de hollandske kriminalitets-statistikker.

I det konkrete tilfælde drejer det sig om en sikkerhedsvagt som har haft ansvaret for at checke og cleare områder. Alene denne utro tjener kunne  have udgjort en tilstrækkelig brist til at forårsage stor skade – hvis  han f.eks. skulle have «clearet» et område, hvor han vidste at en eventuel drabsmand befandt sig. Men det vækker også stor bekymring i politiet da sikkerhedsvagten har haft adgang til en database med stærkt fortrolig  information, hvilket skaber bekymring hos Politiet der nu har iværksat en efterforskning der skal klarlægge, hvilke oplysninger sikkerhedsvagten har rekvireret fra databasen

ANNONSE

En officer udtaler:

For at kunne udføre et arbejde som dette, er det nødvendigt at du har mulighed for at få fat i al den information, som du mener er nødvendig.

Det var i forbindelse med efterforskninger af et kriminelt netværk, at det hollandske politi blev opmærksom på information, som måtte være lækket fra sikkerhedstjenesten DBB. På dette tidspunkt havde politiet fået mistanke til sikkerhedsvagten.

 

NRC Handelsblad – Gatestone Europe

ANNONSE

Ét svar til “Sikkerhedsvagt for Wilders lækkede oplysninger til et marokkansk gangstersyndikat”

  1. KnudMadsen siger:

    Som jeg utallige gange har anført: Stol ALDRIG på en muhamedaner. I en tilspidset situation vil hans loyalitet altid ligge hos muhamedanerne, som vi også ser her. En muhamedaner er en hvilende kriger, der er klar, den sag Allan kalder til dåd.

Mest læst

Det lille jødehad

Al-Araberlingske