Nyt

Illustrationsfoto / stillbillede: YouTube

 

Arbejdsretten i Berlin har afvist et søgsmål fra en muslimsk lærerinde, som hævdede at skolemyndighederne i den tyske hovedstad brød hendes religionsfrihed, da de nægtede hende at undervise iført hijab, skriver Die Welt

Kendelsen var imidlertid i tråd med en neutralitetslov i delstaten Berlin, som forbyder ansatte i skolerne, politiet og retsvæsenet at bære religiøse symboler. Domstolen anser ikke neutralitetsloven for at være forfatningsstridig, udtaler dommer Arne Boyer.

Forfatningsdomstolen fastslog i en dom i 2015, at et forbud mod hovedslør i skolen må begrundes med en «fare for skolefreden». Som præmis for kendelsen lagde dommer Boyer til grund at religiøse symboler har potentiale til at udløse konflikter.

ANNONSE

Berlins undervisningsminister Sandra Scheeres (SPD) hilser arbejdsrettens kendelse velkommen. Neutralitet er vigtig i en international by som Berlin, siger hun, og det handler hverken om et generelt slørforbud eller diskrimination af en bestemt religion. En lærerinde i hijab kan desuden skabe tvivl blandt muslimske piger, som ikke bruger slør, om hvorvidt de egentlig er gode muslimer eller ej, fremhæver Scheeres. Dette må undgås, mener hun: «Elleve år gamle piger vælger ikke selv at bruge hijab, de gør det fordi familien presser dem. Lærerne må støtte børnene her, ikke forældrene.»

Sagsøgeren har tidligere givet udtryk for at hun er rede til at bringe sagen videre gennem alle retsinstanser. Hun får støtte af Zeynep Cetin, som er talskvinde for «Netværk mod diskriminering og islamfjendtlighed». Kendelsen er i praksis et arbejdsforbud (”Berufsverbot”) rettet mod muslimske kvinder, udtaler hun.

 

 

ANNONSE